La Carei s-a sărbătorit în avans Ziua Independenței de Stat a României

• publicat la: 9 mai 2023
La Carei s-a sărbătorit în avans Ziua Independenței de Stat a României

La Carei s-a sărbătorit în avans Ziua Independenței de Stat a României, deodată cu Ziua Europei.

LEGE nr. 189 din 8 iulie 2021 privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenței Naționale a României

Au fost prezente toate asociațiile culturale românești, toate structurile din cadrul MAI, numeroși elevi cu profesorii lor precum și unele partide politice. Din partea Primăriei a fost prezent doar primarul Kovacs, fără consilierii săi și fără partea de familie pe care o scoate la înaintare  în campaniile electorale ca fiind românească. Nici de această dată nu a participat Poliția Locală din subordinea  Primăriei Carei.

Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură  a dat  citire unui material privind semnificația zilei de 9 mai iar apoi un sobor de preoți a oficiat un serviciu religios. Au urmat depuneri de coroane și un scurt moment artistic oferit de elevi ai Ansamblului Ceatăra și ai Casei de Cultură, instructor Raluca Păvăluc.

GALERIE FOTO

Au depus  coroane de flori primarul Kovacs, subunități din cadrul MAI, asociațiile rezervistul Militar, Unirea 2009, ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei, societatea Avram Iancu, elevii învățătoarei Renata Suth, elevii profesoarei Carmen Dindelegan, filialele locale ale partidelor PSD, PNL, AUR, ForțaDreptei. Au lipsit filialele USR și PMP precum și președinții filialelor locale PSD și AUR.

 

Pe platoul din fața  Monumentului Ostașului Român din Carei s-au aflat elevi din alte țări care sunt prezenți în localitate în cadrul unui proiect Erasmus. Aceștia au arborat fiecare steagul țării din care fac parte. La finalul manifestării, cetățeanul  Kovacs le-a adresat câteva cuvinte, nu în calitate de primar pentru că eșarfa a dat-o jos imediat după ultimul acord al momentului artistic. Era prea greu de purtat.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu