Depuneri de coroane la Carei de Ziua Independenței

• publicat la: 9 mai 2020
Depuneri de coroane la Carei de Ziua Independenței

Potrivit  unui comunicat al Direcție de Cultură Carei, a fost depusă câte o coroană de flori la Monumentul Ostașului Român din Carei și la mormintele eroilor  de la Cimitirul Mestereszi cu ocazia zilei de  9 Mai.

,,Ziua de 9 MAI are în conștiința poporului român o triplă semnificație: Ziua Independenței (proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877), Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

În această perioadă dificilă, când nu au putut fi organizate manifestări publice cu această ocazie, Direcția de Cultură Carei, prin Bogdan Georgescu, în numele Primăriei municipiului Carei, a depus o coroană, sâmbătă, 9 mai 2020,  în cinstea eroilor căzuți pentru câștigarea independenței de stat cât și în cel de-al doilea război mondial, la Monumentul Ostașului Român din Carei și la mormintele eroilor  de la Cimitirul Mestereszi.

Vă reamintim că și ziua de 10 mai are o triplă semnificație în istoria poporului român: în 1866 Carol I a devenit domnitor al României, 11 ani mai târziu, în 1877 tânărul stat își oficializa independența, iar la 10 mai 1881 România devenea regat. Timp de 80 de ani, Ziua Națională a României, a fost sărbătorită pe 10 Mai,,.

comunicat

Lasati un comentariu