Numărul biletelor de tratament alocate pensionarilor din județul Satu Mare

• publicat la: 30 mai 2023
Numărul biletelor de tratament alocate pensionarilor din județul Satu Mare
Astăzi a avut loc la sediul Prefecturii Satu Mare ședința Comisiei de Dialog Social și Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice al Județului Satu Mare. Alături de prefect au mai participat at prefecture Romo Pop , directorul de Cancelarie, Radu Iancu precum și Ramona Antonescu, șef serviciu.
.

Reprezentanții Casei Județene de Pensii Satu Mare au prezentat situația legată de acordarea biletelor de tratament balnear. Astfel, prin Hotărârea de Guvern nr 172/2023 a fost aprobat un număr maxim de 60420 de locuri la tratament balnear care se acordă în acest an și s-a alocat la nivel de țară un cuantum al sumei alocate față de anul trecut majorat de la 229 milioane lei la 300 milioane lei.

Tarifele biletelor de tratament în acest an variază între 2520 lei pentru un bilet la un hotel de 2 stele și 2653 lei pentru un hotel de 3 stele.

Pentru anul 2023 au fost alocate județului Satu Mare un număr de 1472 bilete. De menționat că anul trecut județului Satu Mare i-au fost alocate 1472 bilete.

A fost prezent și directorul APASERV Satu Mare, Ioan Leitner care a răspuns întrebărilor venite din partea Asociațiilor de Pensionari legate de justificarea creșterii prețului la apa potabilă pentru populație. Doar că justificările nu pot motiva statisticile care arată că suntem un județ cu prețuri de top în ce privește prețul la apă potabilă. Poate ar trebui eliminată imixtiunea politicului din curtea operatorului de apă județean pentru ca să revină la  normal prețurile.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu