Ziua Mondială a Libertății Presei. La Carei suntem amenințați cu moartea și ni se fabrică dosar penal dacă scriem despre deturnare de fonduri

• publicat la: 3 mai 2023
Ziua Mondială a Libertății Presei. La Carei suntem amenințați cu moartea și ni se fabrică dosar penal dacă scriem despre deturnare de fonduri

Prim ministrul Ciucă nu a mai adresat în  acest an  urări de Ziua Mondială a Libertății Presei. E prea ocupat probabil cu organizarea  în perioada 2-4 mai 2023 a celei de-a IV-a Reuniuni a Grupului de Lucru pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene privind combaterea antisemitismului și promovarea vieții evreiești. Organizat de către Guvernul României cu sprijinul Comisiei Europene, evenimentul se  bucură de participarea reprezentanților speciali, coordonatorilor și responsabililor cu atribuții în domeniul combaterii antisemitismului din statele membre UE, Ucraina și Republica Moldova, precum și ai organizațiilor naționale, europene și internaționale ale comunităților evreiești, ai organizațiilor internaționale relevante și experți.

Au uitat și consilierii săi, la fel cum au uitat de urmașii românilor persecutați etnic în 1940.

Legea 154/2021 își face efectul pentru toți minoritarii mai puțin pentru români!

E voie să atragem atenția domnule Nicolae Ciucă?! Chiar nu aveți cunoștință de faptul că în Transilvania  majoritar românească au fost persecutați etnic românii în 1940? Acum discriminați urmașii românilor persecutați etnic în 1940?

Pentru că azi, 3 mai,  este Ziua Mondială a LIBERTĂȚII PRESEI vă atragem atenția că la Carei suntem amenințați cu moartea cei care luăm atitudine în presă împotriva abuzurilor  și discriminărilor din Primăria cu conducere exclusiv UDMR. De 3 ani tot amână procurorii găsirea autorului amenințării…pentru că noi suntem români și nu cetățeni români de altă etnie pentru că în cazul lor se descoperă în 24 de ore autorul amenințării cu moartea.

Adresăm rugămintea primului ministru Ciucă să arunce privirea și spre localitățile românești de pe granița de nord-vest, abandonate de statul român. Și  de aici se culeg taxe  și impozite așa că aveți datoria de a trata românii la fel ca minoritarii. Vom continua să fim în slujba comunității, să semnalăm și bune și rele deopotrivă chiar dacă asta implică amenințări cu moartea.

Libertatea presei înseamnă libertatea cuvântului. Libertatea cuvântului permite exprimarea neîngrădită şi defineşte omul modern. O ţară liberă are nevoie de o presă liberă iar o bună guvernare se reglează şi se modelează inclusiv prin libertatea presei. Nu așa cum se procvedează la Carei unde o simplă demascare de deturnare de fonduri la o instituție din subordinea Primăriei Carei ne-a atras un dosar  penal cu acuze ce  nu au putut fi dovedite așa că s-a clasat.

Conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului:

”Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării. Acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat”

La Mulți Ani presei libere!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu