Mihai Eminescu a fost comemorat la Carei

• publicat la: 15 iunie 2023
Mihai Eminescu a fost comemorat la Carei

Mihai Eminescu a fost comemorat astăzi la Carei, la 134 de ani de la trecerea  sa la cele veșnice, în fața bustului său de pe strada 1 Decembrie 1918.

Au fost  prezente Asociațiile ASTRA, Rezervistul militar și Unirea 2009 precum și Direcția de Cultură și Biblioteca Municipală Carei. În lipsa oricărui reprezentant al cultelor religioase nu a fost săvârșit  parastas. Nu a fost prezent niciun consilier local și niciun reprezentant al partidelor din Carei.
.

.

Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a vorbit despre însemnătatea operei românului absolut Mihai Eminescu iar apoi a oferit microfonul, rând pe rând, presedintei ASTRA Carei, ing.Daniela Ciută, președintelui Unirea 2009, Mihai Pintea.




.
Au recitat poezii prof.Carmen Dindelegan, Cezar Cozma și Mihai Pintea. Au depus coroane de flori toate asociațiile și instituțiile prezente.









.

Eminescu este poetul naţional al României. Dar Eminescu nu este numai atât. Mihai Eminescu este românul absolut care a luptat mereu pentru națiunea sa. Este gazetarul cu pana incomodă pentru cei corupți și neiubitori de popor românesc.

Visul său a fost refacerea „Daciei Mari”, unirea tuturor românilor sub un singur conducător, readucerea Transilvaniei la patria mamă.

Puţină lume ştie, chiar şi azi, că militantul Mihai Eminescu, membru al societăţii cu caracter secret „Carpaţii”, constituită, poate nu întâmplător, într-o zi de 24 ianuarie, era urmărit pas cu pas de agenţii Imperiului austro-ungar, pentru care devenise „periculos”. “Carpaţii” milita pentru Unirea Transilvaniei cu ţara şi Eminescu deranja. Atât de mult încât P.P. Carp îi scrie de la Viena lui T. Maiorescu celebra sentinţă: „Şi mai potoliţi-l pe Eminescu!”.

Dar Mihai Eminescu a fost de neoprit.

Dragostea sa pentru poporul său, patriotismul său curat au fost de neoprit așa că s-a recurs la înlăturarea sa fizică.

Doar fizic a putut fi înlăturat pentru că Mihai Eminescu este nemuritor și trăiește în sufletul fiecărui român care-și iubește patria și neamul.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu