Succes fulminat al actorilor careieni cu piesa Tartuffe de Molière

• publicat la: 19 iunie 2023
Succes fulminat al actorilor careieni cu piesa Tartuffe de Molière

Emoţie! Într-o lume în care impostura a ajuns să fie considerată o calitate, piesa Tartuffe a lui Molière este extrem de actuală și după aproape 400 de ani.

Trupa de teatru M.E.E.M. din cadrul Centrului Cultural al Municipiului Carei a prezentat vineri, 16 iunie 2023, de la ora 18.30, pe scena Teatrului Municipal Carei, premiera spectacolului de teatru Tartuffe, de J.B.P. Molière.
În ciuda dificultății montării unei asemenea capodopere a dramaturgiei universale, tinerii actori amatori ai trupei careiene au dat viață unor personaje credibile, ilustrând cu dezinvoltură caracterele create de marele dramaturg francez.
Transformările prin care trece familia lui Orgon, șiretlicurile lui Tartuffe, conflictul intens dintre personaje, gagurile presărate inspirat și deznodământul fericit au fost surprinse cu finețe și entuziasm de o nouă generație de tineri care formează trupa M.E.E.M.
Au dat viață personajelor: Fodor Bogdan, Peneghi Bianca, Safta Denisa, Kis Rebeca, Abrudean Andreea, Variu Andrei, Mițicuș Ina, Ioji Vanessa, Nyegrai Nikolett, Ștefănuți Adrian.
Coordonator: Adrian Ștefănuţi.
Lumini şi sunet: Nagy Zsolt şi Sebastian Oneț.
Fotografii: Josef Fastus și Weisz Erik.

Finalul spectacolului a adus ropote de aplauze, dar și lacrimi de emoție, din partea publicului numeros care a umplut sala teatrului.

Este asteptata cu interes urmatoarea reprezentatie.

Lasati un comentariu