Un deputat UDMR face afirmații grave și insultătoare la adresa României

• publicat la: 26 iunie 2023
Un deputat UDMR face afirmații grave și insultătoare la adresa României

De ce ar dori un cetățean român de etnie  maghiară să facă parte din Parlamentul unei țări pe care  o desconsideră și la adresa căreia face afirmații insultătoare? Adică ești cetățean român, nu respecți Ziua Drapelului, Ziua Imnului sau Ziua Națională dar ții morțiș să fii parlamentar român.

Deputatul UDMR Kulcsár Terza György s-a exprimat absolut insultător la adresa României în ședința Camerei Deputaților din data de 20 iunie 2023.

Acesta firmă nici mai mult nici mai puțin că România ”e rușinea Europei” care s-a întors mereu în funcție de cum a bătut vîntul și promițînd că într-o zi Dumnezeu va face dreptate maghiarilor pentru momentul 1918, cînd Transilvania a revenit la țara-mamă. Deputatul UDMR, care citează dintr-un poet ungur considerat de decenii criminal de război, atacă, de asemenea, cu vorbe grele, președintele, premierul, membri ai guvernului și ai parlamentului. Oare cum se proceda dacă un parlamentar român ar fi avut astfel de manifestări în parlamentul budapestan? Dar în Ungaria  nu avem parlamentari români….

Ce ruşine pentru România, ca prim-ministrul Ciolacu să vorbească numai de români, nu şi de toţi cetăţenii României; parcă noi maghiarii şi secuii nu am exista.

Dar ce ruşine, domnule Ciolacu, să aveţi un coleg deputat, Cristescu, cu un limbaj de mahala. Numai o lepră politică poate să vorbească în asemenea stil, cum a făcut-o dânsul. Iar dumneavoastră, domnule Ciolacu, sunteţi coleg de partid cu el. Există o vorbă românească: „Cei ce se aseamănă, se adună”.

Acest deputat afirmă că, după 1990, maghiarii s-au comportat ca femeile ieftine, dar de fapt ar trebui să ştie că, de-a lungul istoriei, România a fost precum cocoşul de vânt, s-a întors în direcţia din care a bătut vântul.

integral pe inpolitics.ro

Priviți din ce  comisii face parte dar mai ales faptul că UDMR apare ca formațiune  politică deși este un ONG care primește anual zeci de  milioane de Ron de la statul român.

 

Lasati un comentariu