Deputat sătmărean UDMR: „Palatul Cotroceni este un focar de instabilitate”

• publicat la: 13 august 2013
Deputat sătmărean UDMR: „Palatul Cotroceni este un focar de instabilitate”

Iritaţi de declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la Ungaria ca focar de instabilitate, deputaţii UDMR i-au dat rând pe rând replica. „Palatul Cotroceni este un focar de instabilitate şi a demonstrat asta de când este Băsescu preşedintele ţării”, a afirmat deputatul sătmărean UDMR Erdei Doloczki Istvan potrivit  ziare.ro.

Vă reamintim că  în urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, în Colegiul 4 -de Carei- a fost mandatat ca deputat, Erdei D. Istvan din partea UDMR. In acest colegiu,presa de limba maghiara isi indemna cititorii sa nu se prezinte la vot in data de 29 iulie,la referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu iar primarul Careiului acorda interviuri pe aceiasi tema in datra de 5 iulie.(vezi aici).  Sa nu fi stiut domnul deputat de afirmatiile si opiniile colegilor dumnealui de la Carei ? Dânsul  a fost prezent însă in data de 6 noiembrie la Carei,la controversatul eveniment de atunci (vezi aici).

„Ce o fi declarat, ce n-o fi declarat Vona Gabor (liderul Jobbik – nr.) , e libertatea de gândire. Referitor la focarul de instabilitate din Ungaria, este punctul de vedere al preşedintelui, îl ştim şi pe dumnealui, acum, ca să-şi mai facă puţină imagine care nu e chiar aşa de bună, face fel şi fel de declaraţii”, a declarat şi Antal Istvan, deputat UDMR, potrivit ziarulring.ro

comentarii

de emil la 13 august 2013 - 13:57

Păi şi dacă ştiaţi asta, domnule Doloczki, de ce l-aţi ascultat pe factorul de instabilitate de la Cotroceni şi aţi boicotat referendumul? De fapt, aceia dintre unguri ce nu s-au prezentat la referendum, nu ascultau de beshila făt – frumos şi ochios, ci de liderii de la Budapesta şi de calculele lor. Din luările de poziţie respective se poate trage concluzia – ştiută, de altfel, de mai toată lumea, cu excepţia celor care ar fi trebuit s-o ştie – că rmdiszno, legelista şi friss kakas sunt mereu de partea Ungariei, deşi ei sunt cetăţeni ai României. Nu doresc să li se ofere vreodată prilejul să arate cât sunt de loiali ţării ai cărei cetăţeni sunt, pentru că s-ar putea repeta Ip, Treznea, Mureşenii de Câmpie etc. Asta cu libertatea de gândire e o încă o nesimţire şi o răstălmăcire a rmdiszno. Adică e libertate de gândire când inciţi la schimbarea graniţelor, adică, în fond, la război? La rmdiszno se poate, că la ei şi criminalii de război pot fi reabilitaţi, că e libertate de gândire. Şi când se emit idei rasiste, fasciste, e tot libertate de gândire!? Păi dacă da, atunci de ce se mai supără unii că alţii zic că Ungaria e factor de instabilitate în centrul Europei? Doar e libertate de gândire, sau pentru români nu există aşa ceva?! Mai ales că, acesta e adevărul. Păcat că beshilă nu a spus acest adevăr mai devreme. Nu că nu aş crede că este adevărat, doar că lui îi va folosi ca frecţia la piciorul de lemn, pentru că nu va primi voturile scontate din Ardeal şi nici din partea electoratului naţionalist. Eventual îl va vota Vadim. Personal. Pentru că, după s-a lins cu liderii extremiştilor unguri, nu-l mai crede nimeni de bună credinţă (nici cei de bună credinţă, nici că ar fi el, beshilă, de bună credinţă).

Lasati un comentariu