La PTF Urziceni au trecut 4743 de mașini la sfârşitul săptămânii trecute

• publicat la: 31 iulie 2023
La PTF Urziceni au trecut 4743 de mașini la sfârşitul săptămânii trecute

La sfârșitul săptămânii trecute au efectuat formalităţile de frontieră aproape 137.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, pe ambele sensuri de deplasare, prin PTF Petea și Urziceni. Se pare că a fost cel mai aglomerat weekend din acest sezon în punctele de trecere a frontierei din județul Satu Mare. 

Suntem în plin sezon estival, iar fiecare sfârşit de săptămână a adus o creştere a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria, pe raza județului Satu Mare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct în parte, respectiv de suplimentare a personalului.

Polițiștii de frontieră sătmăreni au menținut permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria, pentru dispunerea unor măsuri commune, astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate.

La granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

PTF Petea este în continuare preferat de către participanții la traficul transfrontalier, iar pe frontiera cu Ungaria acesta este al doilea cel mai tranzitat punct din țara noastră (după Nădlac II). Numai aici, la sfârșitul săptămânii trecute s-au prezentat la controlul de frontieră aproximativ 120.945 de persoane, călătorind cu 40.765 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 270.287 de persoane, dintre care 18.272 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 30.07.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 5.308.741 cetăţeni ucraineni.

Pentru efectuarea formalităților de control la ieșirea din România prin PTF Petea  s-au prezentat 21.225 de persoane. S-a lucrat intens, folosindu-se toate arterele de control disponibile, dar și cu o participare atentă față de respectarea legislației naționale și internaționale în vigoare.

În PTF Urziceni, în același interval de timp, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control 15.750 de cetățeni români și străini, călătorind cu 4.743 autovehicule.

Prin acest punct de trecere a frontierei au intrat în țara noastră 7.930 de persoane, iar pe sensul de ieșire s-au prezentat la controlul de frontieră 7.820 cetățeni. Punctul dispune de trei artere de control atât pe sensul de intrare în România, cât și pe cel de ieșire din țara noastră.

În continuare, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă. De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară pot contribui la scurtarea timpului de control.

Cei care aleg să călătorească în afara graniţelor ţării pot să verifice pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, aplicaţia Trafic On-line, care prezintă situația traficului în punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afișate reprezentând o medie a timpului de aşteptare pentru anumite intervale de timp. Aceasta poate fi accesată de la următorul link:  https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

Totodată, polițiștii de frontieră amintesc șoferilor de automarfare faptul că pe teritoriul statului maghiar circulația camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricționată de sâmbătă, de la ora 16.00 și până duminică, la ora 23.00 (ora României).

 

Lasati un comentariu