Remus Gall expune la Carei globuri uriașe

• publicat la: 13 august 2023
Remus Gall expune la Carei globuri uriașe

Duminică, 13 august 2023, de la ora 15,00, a avut loc la Carei deschiderea expoziției cu globuri uriașe, unice în lume, realizate manual de careianul Remus Gall.  Pasiunea și dăruirea de care dă dovadă Remus Gall, ajutat de sora sa Simona, atunci când vine vorba de confecționat globuri uriașe, se reflectă în cele 6 exponate ce au putut fi admirate astăzi.

Prezentarea expoziției și a autorului globurilor uriașe a aparținut lui Dragoș Georgescu din partea administrației castelului.
.



.

GALERIE FOTO

Remus Gall este o persoană specială, cunoscut careienilor dar nu numai pentru dragostea ce o manifestă față de animalele aflate în suferință, câini și pisici.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 13-25 august 2023. Globurile sunt realizate din gips cu pigmenți naturali rezistenți la apă, raze UVE și sunt personalizate.

Cele 6 exponate sunt: Planeta Pământ văzută de pe Lună, Glob cu impresii despre lume, Pangeea, Glob cu inserții artistice, Planeta Marte și Globul pământesc actual.

Fiecare glob în parte are peste 2.500 de etichete și detalii în relief de o mare acuratețe, fiind adevărate opere de artă.

La sfârșitul anului 2021, renumitul actor Dwayne Johnson a comandat de la Remus Gall un glob pământesc uriaș, valoarea comenzii fiind de 12.000 de euro.  Cu astfel de careieni nu se laudă Primăria Carei și nici măcar nu sprijină astfel de performanțe darmite să participe la vernisaj.

.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu