Voluntari de la Liceul Teoretic Carei la plantat de puieți de salcâm la Scărișoara

• publicat la: 11 noiembrie 2023
Voluntari de la Liceul Teoretic Carei la plantat de puieți de salcâm la Scărișoara

Ecoambasadorii   Eco_Provocare ai Liceului Teoretic Carei au mobilizat 50 de voluntari din clasele a XI -a C, A, E , a X-a D și a IX -a A pentru a participa la acțiunea ,,Plantăm viață -sădim o pădure’’,  acțiune organizată la Scărișoara pe un teren privat.

Elevii voluntari au ieșit din confortul cotidian pentru a petrece o după-amiază în mijlocul naturii contribuind la transformarea unui teren necultivat într-o pădure vie.

Au fost plantați peste 3500 de puieți de salcâm. În cadrul atelierului au învățat despre gestionarea durabilă a pădurilor iar la final efortul depus le-a fost răsplătit cu o masă tradițională cu sarmale, pâine proaspătă făcută în casă și cu gogoși. Activitatea a fost coordonată de doamnele profesoare Gabor Angela și Kiss Ildi.

Zona Scărișoara a fost până în 1919 o zonă cu păduri de stejari seculari. La retragerea ocupanților maghiari după Marea Unire din 1 Decembrie 1919 au fost tăiate pădurile și transportate peste graniță. Pe terenul defrișat a fost nevoie să se planteze arbori cu creștere rapidă pentru a fixa solul așa că s-a ales salcâmul. Acesta e motivul pentru care pădurea de salcâm din zonă este tânără.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu