Apar autobuzele pe străzile din Carei după mai mult de 30 de ani de pauză

• publicat la: 21 ianuarie 2024
Apar autobuzele pe străzile din Carei după mai mult de 30 de ani de pauză

Începând de luni, 22 ianuarie 2024, ziua  în care aniversăm 172 de ani de la nașterea patriotului Vasile Lucaciu, în Carei pornește serviciul de transport public local, care va fi prestat cu autobuze electrice de SC Carei Trans Bus SRL. Menționăm că firma de transport public din subordinea Primăriei Carei a funcționat pe statul de plată de peste 3 ani de zile dar fără a avea activitate de transport efectiv. Angajările au avut loc în stilul caracteristic primăriei, existând persoane care au afirmat că nu li s-au primit dosarele pentru înscriere  la concurs.

Pentru a nu încurca circulația autobuzelor și pentru a evita amenzile, posesorii de autoturisme sunt rugați să nu le parcheze în zona stațiilor de autobuz.

Autobuzele electrice vor circula pe două rute:

Traseul1: Plecare Ștrand- Bulevardul 25 Octombrie – 1 Decembrie 1918 – Iuliu Maniu – Independenţei, dus, respectiv întors, Independenţei- Iuliu Maniu- Cloşca, Crişan, Căplenilor- Agoşton- Calea Mihai Viteazu- Calea Armatei Române- Tireamului- Cartierul Tineretului (blocurile ANL) și retur Cartierul Tineretului- Tireamului- Calea Armatei Române- Ignișului- Cimitirului- Viilor- Ștrand.

Traseul 2: Plecare Gară- Independenței- Someș- 1 Decembrie 1918- Bulevardul 25 Octombrie dus, respectiv întors, Mioriței- Viilor- Cimitirului- Ignișului- Calea Armatei Române- Tireamului- Cartierul Tineretului (blocurile ANL), respectiv retur Cartierul Tineretului- Tireamului- Calea Armatei Române – Calea Mihai Viteazul- Agoston- Căplenilor- Crișan- Iuliu Maniu- Independenței- Gară.

Autobuzele vor circula între orele 5.30- 9.00, respectiv 12.30 – 18.00, conform programului atașat.

Un abonament lunar nominal pe toate traseele, cu 60 de călătorii (o călătorie = 60 de minute) va costa 110 lei. Un abonament lunar nominal nelimitat pe toate traseele va costa 140 de lei. Vor mai putea fi achiziționate abonamente săptămânale nominale pe toate traseele cu 30 de lei.

Biletele vor putea fi procurate la 15 automate și la cele două centre de vânzare situate în fostul sediu al Radio Transilvania de pe str. 1 Decembrie 1918 și la sediul operatorului, în Centrul social situat pe str. Progresului nr.28, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

IMPORTANT. Biletele și abonamentele vor trebui validate la fiecare călătorie.

Actele necesare pentru emiterea abonamentelor:

PENSIONARI

– Carte de Identitate (C.I.)- original (cu domiciliul stabil în Carei);

– ultimul cupon de pensie;

– decizie medicală după caz;

– decizie de pensionare (la primul abonament);

– peste 70 ani doar (C.I.)- original;

PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

– Carte de Identitate (C.I.) – original (cu domiciliul stabil în Carei);

– certificat de handicap;

ELEVI

– Carte de identitate în original pentru elevii peste 14 ani;

– Certificat de naștere pentru elevii sub 14 ani și un act din care să reiasă domiciliul elevului, pentru emiterea primului card;

– Carnet de elev vizat pe anul școlar în curs – în original;

EMITEREA PRIMULUI CARD DE TRANSPORT:

– Carte de Identitate – original;

– Certificat de naștere, C.I. părinte – pentru copii sub 14 ani;

– Cerere pentru emitere card + acord pentru prelucrarea datelor personale.

comentarii

de Kramek la 22 ianuarie 2024 - 13:33

Asta a mai lipsit pt.un oraș pe nivel austriac,după promisiunile primarului evazionist orașul a atins nivelul AUSTRIAC în anul 2022,acum putem mândrii de aceasta performanță unică.Bravo Carei City!!!.Poate unii dintre locatarii orașului NICIODATA nu o sa urca pe ele,dat a trebuit,avem oraș foarte mare,important este că dezvoltat cu centre unice…drumuri bune etc.

de CC la 23 ianuarie 2024 - 04:51

Ne bucuram foarte mult????… dar speram ca ve-ti lua si initiativa ca sa faceti traseul si pana in Ianculesti, pentru ca platim impozit de oras ca si cetatenii din Carei????…si nu avem de foarte multi ani o legatura de transport regulata ca sa ajungem la Carei… si chiar sunt multi oameni care ar circula cu autobuzul, si sunt foarte multi oameni in varsta care au nevoie sa mearga in Carei pentru diferite necesitati ca tot omul de rand…sincer suntem legati de Carei pe toate planuri le… Deci va rugam!
Speram ca ne auziti!????
Va multumim!❤️????

Lasati un comentariu