DISCRIMINARE! Fără traseu de autobuz pentru satul Ianculești ce aparține de Primăria Carei

• publicat la: 31 ianuarie 2024
DISCRIMINARE! Fără traseu de autobuz pentru satul Ianculești ce aparține de Primăria Carei

Primăria Carei a pus în mișcare autobuzele electrice turcești. Traseele făcute publice  nu cuprind nici din greșeală ca destinație satul românesc Ianculești ce aparține de UAT Carei.

Apar autobuzele pe străzile din Carei după mai mult de 30 de ani de pauză

NICIUN consilier PSD-PNL nu a intervenit în favoarea sătenilor din Ianculești pentru ca aceștia să beneficieze de transport în comun dacă tot plătesc taxe și impozite către Primăria Carei. Delegatul sătesc  e doar cu numele pe la Consiliul Local. Nu a intervenit nici pentru pășunea satului ca să fie folosită de toți sătenii așa cum nu a intervenit niciodată pentru reabilitarea Căminului Cultural.

Ultima solicitare de reabilitare a Căminului Cultural aparține fostului delegat Chiorean Ciprian, tras acum pe dreapta pentru că nu reprezintă interesele de grup ale administrației locale.

Niciun delegat sătesc nu a intervenit atunci când noul preot sătesc Oneț a cedat primăriei Carei teren din cadrul parohiei ortodoxe, teren pe care se află și cimitirul satului.

Școala din sat a fost demolată iar copiii satului sunt obligați să facă naveta la grădinițele  și școlile din Carei, să fie scoși din mediul familial pentru că satele românești din zona Carei sunt defavorizate!

Atac la identitatea românească la Ianculești

Sat frumos, oameni harnici….lăsați fără Cămin Cultural și școală

Satul Ianculești a fost de-a dreptul distrus în 1940 când trupele hortyste au ucis și schingiut românii ce nu vroiau să plece din casele lor. Cei care au reușit să fugă au pribegit în lume timp de 4 ani până când victoria Armatei Române din 25 octombrie 1944 le-a permis să revină la casele lor.

Acum, în 2024, satul este ținut sub dictatura administrației UDMR Carei care le refuză transport în comun, Cămin Cultural, apă curentă și canalizare, acces la școală și asistență medicală de urgență.

Daniela Ciută

comentarii

de Kramek la 31 ianuarie 2024 - 19:50

Și nici până la niste obiective importante în oraș,până la Agoston numai mai departe…nu și etc,a trebuit pt evazionist,cine suntem ,ce am realizat,câteodată o persoana călătorește numai…!!!.Se vede clar,daca vrem sa vedem …pt ce a trebuit asta pt un oraș pe nivel AUSTRIAC???

Lasati un comentariu