Hora Unirii s-a dansat și la Carei. Primarul Kovacs s-a făcut nevăzut după depunerile de coroane

• publicat la: 24 ianuarie 2024
Hora Unirii s-a dansat și la Carei. Primarul Kovacs s-a făcut nevăzut după depunerile de coroane

Astăzi, 24 ianuarie 2024, la Carei a fost marcată Unirea Principatelor române pe platoul din fața  Monumentului Ostașului Român. Fiind an electoral, a fost mare afluență de politicieni, până și prefectul Radu Roca, un admirator al primarului evazionist Kovacs, a fost prezent.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat, cu alocuțiunile prefectului Roca, deputatului Adrian Cozma, directorului Direcției județene de Cultură, Danciu Zamfir,  Bogdan Georgescu după care a urmat un Te Deum oficiat de către preoții ortodocși Ilie Popa, Buzura Călin, Valer Pop și protopopul greco-catolic Lucian Cociorva.

Au urmat depuneri de coroane din partea reprezentanților guvernului, a Primăriei Carei, a cadrelor din structurile MAI, a partidelor PSD, PNL, AUR și Forța Dreptei, a asociațiilor Românilor refugiați și expulzați în 1940, Unirea 2009, ASTRA, Rezervistul militar. Nimeni din partea UDMR, PMP sau USR Carei.

GALERIE FOTO

După depunerile de coroane, la începutul programului artistic, primarul evazionist Kovacs s-a retras tiptil făcând pași în spate, nimerind taman în grupul românilor urmași de expulzați din 1940.

Din partea ASTRA, Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei, a fost recitată poezia Glas peste Carpați de către președinta Daniela Ciută. Pentru această poezie care dă glas bucuriei pentru Unirea Principatelor , autorul protopop George Marchiș a fost aspru sancționat de către ocupantul maghiar din 1859.

UN GLAS PESTE CARPAȚI poezia pentru care a fost pedepsit preotul român George Marchiș

Claudia Silaghi a oferit momente muzicale apreciate de toți cei prezenți iar la final, cei prezenți s-au prins în Hora Unirii. Primarul UDMR Kovacs s-a sustras și în acest an de la Hora Unirii, preferând promovarea dezbinării, a discriminării.



Deși UDMR este la guvernare și conduce dictatorial orașul Carei, niciun consilier UDMR nu a acordat respectul cuvenit unei sărbători importante din țara unde beneficiază de tot ce solicită.

Buletin de Carei












 

Lasati un comentariu