Românii din zona Carei organizează PROTEST la Guvern pentru a cere egalitate în drepturi cu minoritarii

• publicat la: 16 ianuarie 2024
Românii din zona Carei organizează PROTEST la Guvern pentru a cere egalitate în drepturi cu minoritarii

Joi, 18 ianuarie 2024, de la ora 13,00, Asociația românilor expulzați în 1940 filiala Carei organizează o acțiune de protest în fața Guvernului României pentru că nu mai tolerează DISCRIMINAREA la care sunt supuși românii prin Legea 154/2021.

În luna decembrie s-a amânat pentru a 3-a oară termenul de aplicare a Legii 154/2021 pentru cei cuprinși la lit.c) și g) adică românii expulzați ca urmare a aplicării Dictatului de la Viena și a Tratatului de la Craiova.

Toate celelalte categorii de minoritari cuprinse în Legea 154/2021 extinsă cu Legea 210/2022 primesc indemnizați în valoare net superioară celei prevăzute pentru români și neplătite.

Din 1 ianuarie 2024, beneficiarii în plată ai Legii 154/2021 vor primi indemnizații mărite cu 13,8% în timp ce urmașii românilor expulzați în 1940 sunt amânați la plată adică au ZERO lei primiți.

LEGEA 154/2021 NU SE APLICĂ ȘI PENTRU ROMÂNI!

O lege de care beneficiază doar minoritarii din România ce fel de lege este?

În data de 10 ianuarie 2024 am organizat un protest la Prefectura Satu Mare și în alte 8 județe din țară iar acum, joi 18 ianuarie 2024 vom protesta în fața Guvernului care își bate joc de urmașii românilor expulzați în 1940 doar pentru că nu au acceptat să renunțe la identitatea lor românească.

Citiți cine a votat împotriva punerii în plată a indemnizațiilor și pentru urmașii românilor expulzați în 1940:

LISTA RUȘINII! Parlamentarii( și un sătmărean) care au votat pentru amânarea plății drepturilor românilor prin legea 154/2021

Cât mai răbdăm DISCRIMINAREA ȘI BĂTAIA DE JOC LA ADRESA URMAȘILOR ROMÂNILOR MALTRATAȚI, UCIȘI SAU EXPULZAȚI ÎN 1940?!

Simpla informare despre DISCRIMINAREA CRASĂ ne-a atras blocări de conturi, restricționări sau amenințări dar nimic nu ne sperie. Suntem fiii și fiicele celor care s-au sacrificat pentru păstrarea identității lor românești. Cei din zona Carei simțim pe pielea noastră zi de zi ce însemnă discriminarea sub administrațiile controlate de UDMR și aliații lor care îi țin la guvernare.

Nu vrem niciun favor, niciun drept special ci doar EGALITATE în DREPTURI cu minoritarii!

Cei care mai doresc să participe la protest sunt rugați să se înscrie pe listele deschise și să contacteze Daniela Ciută din Carei sau reprezentanții asociației din localitățile rurale.

Împreună suntem puternici! Doar cei care luptă au câștig de cauză!

Daniela Ciută,

președinte Asociația românilor expulzați în 1940 filiala Carei


..

Mărturiile preotului din Ianculești despre ocupanții hortyști

Durerea și lacrimile de acum 80 de ani. Mărturii din Ianculești, Rădulești,Tiream, Horea

 

Lasati un comentariu