Sâmbătă se taie porcii la Căpleni. Concurs organizat de UDMR Satu Mare

• publicat la: 29 ianuarie 2024
Sâmbătă se taie porcii la Căpleni. Concurs organizat de UDMR Satu Mare

Anul acesta, UDMR Satu Mare organizează pentru a 11-a oară Concursul de tăiat porci. La această ediție s-au înscris 39 de echipe. Pe parcursul celor unsprezece ani, a existat o singură ocazie în care mai multe echipe și-au testat aptitudinile – a prezentat luni Nagy Szabolcs, președintele executiv al UDMR Satu Mare și Pataki Csaba, președintele UDMR județul Satu Mare.

Luni, la sediul UDMR din Satu Mare, a fost prezent câte un reprezentant din fiecare echipă. La întâlnire au fost prezentate cele mai importante informații legate de concurs. Anul acesta, competiția este organizată în Căpleni, pe 3 februarie.

Viceprimarul satului Căpleni, Csizmár Antal Tamás, a spus: echipele vor fi așteptate într-o zonă păzită, cu apă și electricitate, în locația din Căpleni, denumită de localnici „Cuba”. Drumul care duce acolo va fi marcat cu indicatoare, astfel încât oricine îl poate găsi cu ușurință. Evenimentul începe la ora 8.00 dimineața. În prima rundă, în ordinea stabilită în prealabil în timpul întâlnirii, echipele primesc porcul cu greutatea necesară, iar după ce animalele sunt sacrificate, începe procesarea. Localnicii sunt atenți și la standardele UE, în consecință, colectarea deșeurilor se va face selectiv. Echipele își pot ocupa locurile cu o zi înainte și pot pune la fața locului proviziile necesare.

István Tasnádi, principalul organizator al evenimentului, a adăugat: echipele vor lucra cu porci cu greutatea de 110 și 130 de kilograme, conform cerințelor lor.

A prezentat cu atenție locația corturilor și numele echipelor. Echipele provin din următoarele localități: Dobra, Ghirișa, Ardud, Odoreu, Viile Satu Mare,Căuaș, Andrid, Bogdand, Hodod, Livada, Negrești Oaș, Urziceni, Căpleni – patru echipe au intrat de aici, și FDG  Cămin, Foieni, Carei, Cehăluț, Lazuri, Bercu, Nisipeni, Porumbești, Halmeu, Satu Mare – UDMR Satu Mare și echipa Szatmári Vadkanok, Foieni, Ciumești, Culciu, Tiream, Botiz, Tășnad, Săcășeni, Agriș, Micula, Turulung.

La eveniment vor participa și Fermierii Satu Mare și echipa Organizației de Tineret Satu Mare.

La fața locului se efectuează și teste obligatorii de trichineloză.

La fel ca în fiecare an, toți cei interesați sunt bineveniți și la această ediție!

Lasati un comentariu