Primarul Kovacs vrea rugăciune ecumenică la Carei taman de Dragobete

• publicat la: 7 februarie 2024
Primarul Kovacs vrea rugăciune ecumenică la Carei taman de Dragobete

De Dragobete, în biserica reformată din Carei se vor ruga preoții ortodocși împreună cu cei greco-catolici și romano-catolici la inițiativa primarului evazionist care spune la ședințele de CL ,,nu provocați maghiarii,, atunci când se cere catarg cu drapel românesc pe domeniul public.

Trebuie să recunoaștem că evazionistul Kovacs nu le are cu datele importante din calendarul cultural românesc. Sau le cunoaște și sfidează din nou românii și sărbătorile lor. Oricum, acțiunea,,rugăciune ecumenică pentru Carei,, e preluată papagalicește de la primarul udemerist din Satu Mare.

Dacă rugăciunea ecumenică este pentru Carei de ce nu se ține la primărie?

Primarul Careiului, Eugen Kovacs, a avut azi o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase din oraș. Au răspuns invitației preoții parohi ortodocși, în frunte cu protopopul Florian Mocan, cei romano-catolici, alături de protopopul Antku Istvan, preoții reformați în frunte cu protopopul Tolnay Istvan, protopopul greco-catolic Lucian Cociorva și preoții parohi greco-catolic de limbă maghiară, unitarian și luteran. Din partea Consiliului Local, a participat consiliera locală UDMR Venig Gabriella.

Primarul Eugen Kovacs a avansat ideea organizării unei rugăciuni ecumenice pentru orașul Carei. Reprezentații clerului au îmbrățișat ideea, stabilindu-se ca prima ediție a acestei rugăciuni ecumenice pentru orașul nostru să fie oficiată sâmbătă, 24 februarie 2024, de la ora 17.00.

Rugăciunea ecumenică va fi oficiată la Centrul Ecleziastic Reformat Kalvin al Parohiei Reformate Nr.2, urmând ca în anii următori să fie organizată, prin rotație, în fiecare biserică din Carei.

Cu ocazia întâlnirii de azi, s-a mai discutat despre aspecte legate de administrarea cimitirelor din oraș și despre necesitatea amenajării unui loc special pentru aranjarea persoanelor decedate, altul decât Prosectura Spitalului Municipal Carei.

comentarii

de Krepekin la 8 februarie 2024 - 23:39

Mare performanta domnul primar evazionist!!!Cu ei face întâlnire,dar cu oamenii simpli nu face,timp de 16 ani!!!Tot in regula.Ce vrea sa demonstreze cu asta???Vrea pace între cultele religioase,și în vecinătate războiul distruge totul,aniversam 2 ani in luna asta de la izbucnirea războiului!!!Oricum sa ne bucuram de marele realizări ale evazionistului,oraș dezvoltat pe nivel AUSTRIAC,mare realizări în construcții,drumuri,autobuze(câteodată cu un singur pasager),taxe pt.parcari etc.Bravo Carei City.Tot înainte.

Lasati un comentariu