Ședință de Guvern fără nicio intenție pentru eliminarea DISCRIMINĂRII ROMÂNILOR prin aplicarea Legii 154/2021 doar pentru minoritari

• publicat la: 8 februarie 2024
Ședință de Guvern fără nicio intenție pentru eliminarea DISCRIMINĂRII ROMÂNILOR prin aplicarea Legii 154/2021 doar pentru minoritari

Joi, 8 februarie 2024, de la ora 11,00, are loc o ședință de Guvern cu numeroase acte normative incluse pe agenda de lucru. NICIUN act normativ nu face referire la eliminarea DISCRIMINĂRII ROMÂNILOR prin Legea 154/2021 care la ora actuală se aplică doar pentru minoritari. NICIO intenție de rectificare bugetară sau alocare de fonduri din rezerva bugetară cum se procedează pentru străini.

Întrevederea premierului Ciolacu la Satu Mare cu urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în 1940 de Ungaria hortystă nu a fost se pare de bun augur.  Soluțiile rapide oferite de noi pentru eliminarea Discriminării și restabilirea egalității în drepturi cu minoritarii din România nu au fost pe placul premierului și a echipei sale.

Suntem în data de 8 februarie 2024, după 3 ani de amânări consecutive a punerii în aplicare a Legii 154/2021 și pentru români. Pentru cei care nu țin minte sau nu vor să recunoască, primul nostru protest a avut loc în data de 10 ianuarie 2022.

Protest la Satu Mare al urmașilor românilor expulzați în 1940. Prefectul nu a dorit să coboare pentru discuții

Conducerea României din 1940 a cedat nordul Ardealului și Cadrilaterul fără luptă, în cel mai rușinos  mod posibil. Actualul guvern vrea să ne convingă că sunt urmașii acelor trădători?! Guvernul de la București este preocupat doar de asigurarea bunăstării străinilor și minoriarilor?

Pe agenda de lucru se află analize privind acordarea asistenţei umanitare aferente lunilor iulie-decembrie 2023, cetăţenilor străini proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, aprobarea schemei de ajutor de stat Creditul Fermierului, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, de toate pentru toți, mai puțin pentru eliminarea DISCRIMINĂRII ROMÂNILOR DIN ROMÂNIA prin neaplicarea Legii 154/2021 decât pentru minoritari.

Daniela Ciută,

urmaș de român expulzat în 1940

comentarii

de Jipa Paulina la 8 februarie 2024 - 09:33

Stop Discriminării!
Urmasii românilor persecutați etnic deportați,stramutati și expulzați în 1940 cer drepturi egale ci minoritarii unguri,sași, evrei și țigani!
Puneți de îndata în aplicare Legea 154/ 2021 literele c și g ! Nu mai terfeliti memoria familiilor noastre!
Jos GUVERNUL !

Lasati un comentariu