Avem alt președinte al României

După demisia președintelui Klaus Iohannis, astăzi s-a instalat la palatul Cotroceni ca președinte interimar Ilie Bolojan. Pentru poporul român nu va fi nicio schimbare semnificativă, doar numele președintelui a fost schimbat.
La palatul Cotroceni a avut loc azi, 12 februarie 2025, o ceremonie scurtă de preluare a mandatului de la Klaus Iohannis de către Bolojan Ilie.
Demisia lui Klaus Iohannis reprezintă o decizie fără precedent până acum în politica românească, pentru un şef al statului.
Klaus Iohannis şi Bolojan Ilie au avut o discuție privată de 15 minute, timp în care a fost pregătit autoturismul cu care preşedintele demisionar a părăsit Palatul Cotroceni.
Pe Platoul Marinescu s-a intonat imnul naţional al României şi preşedintelui Klaus Iohannis i s-a prezentat garda de onoare, pentru ultima dată în calitate de preşedinte al României.
Bolojan Ilie are 55 de ani. Politicianul de la PNL care este de miercuri președinte interimar al țării, a ajuns de la Consiliul Județean Bihor la București, în Parlamentul României, în decembrie 2024.
În timpul mandatelor sale de primar la Oradea (2008-2020) a fost dată jos statuia voievodului Mihai Viteazul de pe soclul din Piața Unirii și aruncată între fiare vechi la regia de apă de pe str.Barcăului, a fost dat jos bustul lui Emanoil Gojdu, statuia lui Mihai Eminescu a fost ținută închisă 7 ani în dulap de scânduri iar pe clădirea primăriei Oradea a fost repusă pasărea dată jos de Armata Română la eliberarea orașului din 12 octombrie 1944. La toate acestea se adaugă cele 28 de busturi date jos și ținute departe de privirile oamenilor. Ascunse într-o firidă din spatele marii clădiri a actualului Muzeu al Țării Crișurilor, zac roase de mucegai și găinaț de porumbei, 27 de busturi impresionante ale marilor personalități ale istoriei românilor. Ele sunt într-o avansată stare de degradare și au fost ascunse acolo, departe de ochii curioșilor, în timpul administrației Bolojan. Al 28-lea bust este în beciul clădirii. Toate acestea au fost posibile odată cu cedarea frauduloasă a marelui Palat Baroc (valoare 65 Milioane Euro) care adăpostea de patru decenii Muzeul Țării Crișurilor.
Buletin de Carei
