Ipocrizie marca UDMR: Debarcarea de la guvernare e considerată joc nedemn dar cum e considerată neavizarea amplasării bustului Avram Iancu în centrul Sibiului sau refuzarea Monumentului Recunoștinței la Satu Mare?

• publicat la: 23 iunie 2023
Ipocrizie marca UDMR: Debarcarea de la guvernare e considerată joc nedemn dar cum e considerată neavizarea amplasării bustului Avram Iancu în centrul Sibiului sau refuzarea Monumentului Recunoștinței la Satu Mare?

ONG-ul UDMR ține cu orice preț să ne confirme că nu joacă corect și că nu are nici cel mai mic respect pentru poporul român.

Reprezentanții săi s-au folosit de funcțiile deținute în Guvern pentru a-și atinge scopurile lor care nu includ deloc interesele poporului român deși sunt demnitari ai statului român cu toate avantajele ce decurg de aici.

Nu am uitat de vizita ministrului UDMR al sportului la Satu Mare când la întâlnirea cu asociațiile de la CJ Satu Mare au fost ignorate asociațiile cu conducători români. Sau vizita secretarului de stat Csilla Hegedus care s-a ferit ca necuratul de tămâie să pronunțe numele hotelului Dacia și a folosit doar denumirea din perioada de ocupație hortystă! Aceeași Csilla a convocat la Livada doar  primari ai UDMR pentru a le desluși din tainele accesărilor de proiecte prin PNRR. Vicepremierul Hunor a venit în vizită cu delegație decontată taman când au avut loc alegeri la UDMR în Satu Mare și Tg.Mureș.

Până și ministrul Cseke Attila a călcat strâmb la vizita sa  în Carei, decontată tot din bugetul de stat unde primarul UDMR Carei are datorii uriașe și pentru care are reținere lunară de 30% din venit din 2008 încoace. Acesta s-a întreținut cu primarul la Primăria Carei  ascunși de ochii presei române iar în perioada  vizitei sale la obiectivul Școala Vasile Lucaciu din Carei nu a fost arborat drapelul național pe clădirea școlii.

Așa că lamentările de ieri, 22 iunie 2023, ale fostului ministru Cseke Attila  nu îi fac cinste!  Să spui că scoaterea UDMR de la guvernare a fost  un joc politic nedemn pentru anul 2023”  denotă doar disperarea după funcțiile pierdute pe bună dreptate.

De ce  nu a ieșit în conferință de presă Cseke Attila sau Kelemen Hunor atunci când primarul UDMR Kovacs a amplasat ILEGAL la Carei statuia lui Kolcsey cu inscripția imnului Ungariei în fața unei Primării din România? toți demnitarii UDMR au aplaudat la 12 aprilie dezvelirea unei statui fără avize legale! Au  aplaudat discursul unui președinte de stat străin fără a se asigura traducere pentru români! Sau atunci când ani de zile ni s-a interzis să amplasăm bust pentru Mihai Eminescu sau să ridicăm catarg cu drapel românesc pe domeniul public.

Cseke Attila a tăcut mereu complice! A tăcut și atunci când primarul UDMR din Satu Mare a condiţionat eliberarea autorizaţiei de construcţie a monumentului „Centenar dr. Vasile Lucaciu, Poarta Recunoştinţei” semnat de artista Oana Păcurar de eliminarea unor pasaje din textul care surprinde în puţine cuvinte personalitatea, jertfa, spiritul de sacrificiu, legenda în care a fost învăluit dr. Vasile Lucaciu de popor încă din timpul vieţii.

«Vasile Lucaciu a adus pe tărâmul politicii militante patrimoniul de simţire de la Roma. Latinitatea şi-a găsit în el pe vijeliosul tribun, ideea naţională pe agitatorul implacabil. Ce spectacol de măreţie epică, svârcolirea lui de patruzeci de ani pentru desrobirea unui colţ de omenire! A fost idolul adunărilor populare pe care le sguduia avântul lui de retor, a fost locatarul închisorilor din Vaţ şi Seghedin pe urma Memorandului de la Viena, a făcut să tresară cinismul parlamentului unguresc. S-a cheltuit, s-a risipit pe toate cărările… în haina lui simplă de popă de la ţară, negăsindu-şi altă răsplată decât dragostea furtunoasă a mulţimii care l-a încununat cu aureola legendelor şi l-a trecut în doine ca pe eroii baladelor populare.» (Octavian Goga, La groapa părintelui Lucaciu)

Din textul inițial s-a cerut eliminarea cuvintelor „Vaţ şi Seghedin” și „a făcut să tresară cinismul parlamentului unguresc”. Realizatorii monumentului s-au conformat pentru a primi avizul de începere a lucrărilor de construcție a Monumentului ce va fi amplasat în parcul Vasile Lucaciu, în spatele statuii Lupoaicei.

La Carei se forțează flancarea Monumentului Ostașului Român cu 16 plăci de beton, cu realizarea unui amfiteatru și loc de joacă în jurul lui. Primarul UDMR, evazionistul Kovacs,  a spus că monumentul simbol al victoriei ostașilor români împotriva ocupantului hortyst este unul politic.

Chiar ați crezut că vă puteți bate joc la infinit de poporul român din funcții de demnitari ai statului român? Slovacia și Croația au luat mai demult atitudine față de aceste ieșiri mizerabile și denigratorii la adresa altor nații. A venit vremea ca să dați socoteală pentru cei peste 30 de ani de desconsiderare a poporului român.

E regretabil că UDMR, un ONG constituit pe criterii etnice  și acceptat în Guvern și Parlament de peste 30 de ani, nu reușește deloc să se integreze în comunitățile românești pe care le desconsideră. Ajunge să aruncăm o privire la modul în care se acordă susținere asociațiilor cultural-sportive românești din localitățile cu conducere UDMR și avem imaginea discriminării românilor.

Rușine Cseke Attila și susținătorilor acestuia!

Daniela Ciută

Lasati un comentariu