Centrul Mecanic Carei şi inovatorii din agricultură în anul 1960

• publicat la: 17 iulie 2018
Centrul Mecanic Carei şi inovatorii din agricultură în anul 1960

În anul 1960 oraşul Carei aparţinea din punct de vedere administrativ de regiunea Maramureş. Erau anii în care se construia socialismul….Unul dintre cititorii Buletin de Carei din mun.Baia-Mare a găsit în arhivele Bibliotecii judeţene un material despre Centrul Mecanic Carei şi conducerea acestuia pe care vi-l redăm în forma apărută la acea dată. Articolul a apărut în publicaţia ,,Pentru socialism,,   şi îl are ca autor pe Iuliu Ciarno.

CONSFĂTUIRE  CU INOVATORII DIN S.M.T ȘI CENTRUL MECANIC CAREI

Oficiul de Stat pentru Inventatori (O.S.I) din  București  a organizat vineri 12 Februarie 1960, o consfătuire cu inovatorii din agricultură, care s-a ținut la Centrul Mecanic Carei.

Consfătuirea a fost deschisă de tovarășul ing.Fr.Kinczler după care tovarășul ing. Mircea Vrânceanu din corpul de control O.S.I a arătat că  scopul consfătuirii este de a  se analiza problemele care frământă pe inovatori, propunerile ce și-au găsit rezolvarea  sau a căror soluționare s-a făcut greșit și ținerea unui instructaj.

Apoi a făcut o paralelă între modul cum s-a numit pe linie de inovații de la înființarea cabinetelor tehnice a celor două   imitații și până în prezent. Au urmat întrebări și discuții ridicate pe o parte dintre participanți, la care a răspuns  delegatul O.S I. elucind  o serie de probleme  ca: deosebirea dintre inovație sau sarcina de serviciu , folosirea fondului de inovații, extinderea și generalizarea inovațiilor, modul de întocmire  a calculelor economice contabile sau pe alte date tehnico operative, categoriile de recompensare, plata negocierii prototipurilor, limita cifrelor care se pot presta peste program pentru executarea  și experimentarea prototipurilor etc.

Consfătuirea a fost deosebit de instructivă prin discursurile purtate, criticile și propunerile făcute de tovarășii care au luat cuvântul dintre care amintim-de la Centrul Mecanic Carei, pe Ștefan Hudea director, Francisc Kinczler, inginer șef Silvio Metea, contabil șef ing.Stefan Sarkozy șef serviciu S.M.T pe Snap Natan , Ștefan Chirvai, responsabilul cabinetului tehnic.

Ziarul Pentru Socialism 1960, 12 Februarie , Autor Iuliu Ciarno

comentarii

de pro ciuta la 17 iulie 2018 - 20:47

Ce faci Daniela draga , ai scos documente secu la iveala ca sa te simti ca acasa ?????

de Buletin de Carei la 17 iulie 2018 - 21:19

Iar ai fost scos la inaintare? Ai sarcina de serviciu? E mare beleaua cu afacere curent electric tras de pe strada Ecoului pe strada Independentei si folosit fara contor electric? Când puneţi la loc plăcuţele cu însemnele statului la Primăria Carei? Când demolaţi construcţiile ilegaledin parcul dendrologic? Când renovaţi clădirea monument istoric distrusă? Cine din conducerea Primăriei Carei este născut la Carei?

Lasati un comentariu