Tuspatru pentru un a. Candidații la funcția de primar al municipiului Carei

• publicat la: 2 mai 2024
Tuspatru pentru un a. Candidații la funcția de primar al municipiului Carei

Conform Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Carei, în cursa pentru funcția de primar al municipiului Carei s-au înscris patru candidați, careienii având următoarele opțiuni de vot pentru conducerea Primăriei Carei (în ordinea depunerii candidaturilor):

  • PSD: Binder Eugen (19.04.2024)

  • Forța Dreptei: Constantin Ganea (25.04.2024)

  • UDMR: Giurgiu-Kovacs Monica-Silvia (25.04.2024)

  • PNL: Ghiță-Adrian Nemeș (29.04.2024)

 

Binder Eugen și Adrian Nemeș sunt actuali consilieri locali iar Giurgiu-Kovacs Monica e consilier județean.

Adrian Nemeș a intrat relativ recent în politică, de 4 ani și după renunțarea la funcția de consilier a lui Titel Timoc a depus jurământul ca și consilier municipal. Încă nu are depusă Declarația de Avere și Interese.

Binder Eugen, fost liberal careian, a fost ales ca președinte al PSD Carei și împreună cu familia sa au afaceri imobiliare și de carmangerie. Consilierul actualului primar udemerist promovează imaginea afacerii sale.

Tot  liberal a fost și Constantin Ganea, chiar secretar al organizației careiene dar ambiția de a ajunge  președinte de partid l-a determinat să treacă în altă barcă cum se spune. Și dacă tot a ajuns președinte de partid, pe lista de consilieri locali a introdus-o și pe soția sa, Monica.

Dacă cei trei candidați sunt președinți ai organizațiilor locale de partid pe care îl reprezintă, candidatul din partea UDMR e…fetița președintelui UDMR Carei, moștenitoarea orașului, cea cu steagul Ungariei la profil. Pentru că UDMR nu este partid politic ci un simplu ONG, regulile sunt altele când vine vorba de desemnarea candidatului pentru primărie. Primarul udemerist Kovacs nu a putut să reziste dorinței fetiței sale și a trebuit să facă jocurile  în așa fel încât să aibă liniște acasă. S-a conformat candidaturii și unchiul Pataki Csaba, verișorul primarului Kovacs. Ca să nu dea greș cu candidata, au apelat la iepurași candidați. Ca moștenitoare a primarului evazionist, candidata Giurgiu Monica a procedat la fel ca tăticul adică nu are depus CV-ul și nici raportul de activitate pe site-ul Consiliului Județean unde a încasat 4 ani indemnizația de consilier județean.

Tot la fel ca tăticul președinte la UDMR Carei are  aversiune față de limba oficială a țării unde vrea să fie primar și unde este consilier județean așa că exprimările  încep în limba maghiară iar numele său l-a trecut în varianta maghiarizată.

Din declarația sa de avere reiese că deține portalul de știri în limba maghiară, Anziksz, preluat de la fostul consilier al tăticului de la primărie, acum primar în Căpleni.

Reține atenția faptul că deține imobile împreună cu copilul minor dar și cu familia Egli, ea director tehnic în Primăria Carei iar soțul, arhitect șef.

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu