Stați acasă spune primarul Kovacs! ”Stropirea străzilor… este complet inutilă,,

• publicat la: 24 martie 2020
Stați acasă spune primarul Kovacs! ”Stropirea străzilor… este complet inutilă,,

Primarul Kovacs face un apel către careieni( cu destule greșeli de scriere) pentru a sta acasă și a limita astfel răspândirea coronavirusului.  Așteptăm precizări privind situația de la Spitalul Municipal Carei pe care l-a dorit în administrare.

Există stoc  de materiale necesare dezinfectării în condițiile în care acestea sunt mai greu de procurat la această dată? Există suficiente măști de protecție pentru personalul medical, halate de protecție? Există în spital persoane care au venit din zone contaminate?

La data de 31 decembrie 2019  exista  un excedent de 2,48 milioane RON la Spitalul Municipal Carei conform documentelor prezentate la ședința de Consiliu Local.  Asociația caritabilă ,,Inimi deschise spre mânuțe întinse,, anunță donații de peste 29 mii lei.  Problema cea mai dureroasă este că la ora actuală sunt mai greu de găsit materiale sanitare specifice, măști, halate de protecție și aparatură necesară celor depistați pozitiv și aflați în stare gravă.

Respect pentru toate cadrele medicale care se expun zi de zi pentru a-și practica cu profesionalism meseria!

……

,,Stimaţi careieni,
Pentru a preveni şi limita răspândirea coronavirusului, staţi acasă! Aveţi grijă de dumneavoastră, dar şi de ceilalţi membri ai comunităţii din care faceţi parte! Evitaţi pe cât posibil deplasările, precum şi aglomerările! Respectaţi cu stricteţe măsurile de protecţie şi de igienă! Ajutaţi persoanele vârstnice cu cumpărăturile, astfel încât să nu fie obligate să-şi părăsească domiciliul! Vârstnicii sunt categoria cea mai expusă în faţa coronavirusului. Anunţaţi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Pirmăriei Carei dacă ştiţi persoane vârstnice fără aparţinători, ca să le putem ajuta. Îi rog pe careienii aflaţi în autoizolare la domiciliu să respecte cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi! Dacă au nevoie de alimente sau medicamente, să anunţe imediat Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Carei.

De asemenea, îi rog pe careieni să respecte cu stricteţe restricţiile de ciruclaţie pe timpul nopţii! Dacă facem toate aceste lucruri, putem trece cu bine de această pandemie de coronavirus.
În încheiere, vreau să mulţumesc Asociaţiei Inimi deschise spre mânuţe întinse, care în doar câteva zile a reuşit să strângă aproape 25.000 de lei pentru a ajuta Spitalul Municipal Carei. Din această suma se vor achiziţiona echipamente de primă necesitate personalului medical.
Primar,
Ing. Eugen Kovacs

….

Tot primarul a afirmat că  … ”Stropirea străzilor, a spațiilor verzi și a locurilor de joacă cu apă amestecată cu clor sau alt dezinfectant este complet inutilă. Să nu cădem în capcana măsurilor propagandistice pe fondul dezinformărilor….nu are niciun rost să stropim cu dezinfectant asfaltul, iarba și nisipul. Este doar o risipă de resurse materiale și financiare,,

Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu