Ministerul Sănătăţii desfiinţează 577 de funcţii de manageri interimari din spitale

• publicat la: 24 februarie 2010
Ministerul Sănătăţii desfiinţează 577 de funcţii de manageri interimari din spitale

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, că vor fi desfiinţate 577 de funcţii de conducere, respectiv de manageri interimari, din spitale, fiind redus astfel numărul acestora de la 2.069 la 1.492, prin care se va face o economie de peste un milion de lei lunar.

“Avem o veste proastă pentru manageri: vom reduce numărul de directori cu 28 la sută. Astfel, de la 2.069 de funcţii de conducere vom ajunge la 1.492, adică 577 vor pierde funcţiile” a precizat ministrul Sănătăţii.

El a spus că majoritatea acestor directori sunt interimari, iar el ca ministru poate lua decizia desfiinţării acestor funcţii.

“Ministrul va aplica reducerea funcţiilor de directori interimari întrucât Legea 96 este prea permisivă. Avem situaţii în care numărul acestor directori a crescut foarte mult. Astfel, într-un spital sub 400 de paturi putem avem şase funcţii de conducere, iar la peste 400, zece funcţii de conducere, şi mă refer la directori resurse umane, directori IT, directori administrativi. Prea multe funcţii de conducere şi prea mari cheltuieli de personal”, a adăugat Cseje Attila.

Ministrul Sănătăţii a spus că sunt cazuri în care există chiar câte doi directori medicali. Ministrul a precizat că, de exemplu, directorul administrativ al Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola primeşte 7.825 de lei cu sporuri cu tot.

“Prin reducerea acestor funcţii de conducere se va face o economie de peste un milion de lei lunar”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

În opinia lui, un spital trebuie să aibă un manager, un director financiar-contabil, un director medical, dacă este spital clinic, un director cercetare-dezvoltare, iar dacă are un număr mai mare de paturi, atunci şi un director de îngrijiri.

(Sursa:MEDIAFAX)

Lasati un comentariu