Consilierii, termosul şi kilogramele

• publicat la: 3 martie 2010
Consilierii, termosul şi kilogramele

Municipiul are 19 consilieri locali. Unul independent, 10 în culorile UDMR, cinci în cele ale PNL, doi sunt reprezentanţii PDL şi unul e PSD-ist. Dintre cei 10 consilieri UDMR unul e viceprimar. Bărbaţii sunt mai mulţi ca femeile, pentru că cele din urmă sunt doar două: doamnele Alina şi Eva, evident în ordine alfabetică. Cei 19 consilieri au, în total, vreo 1500 de kilograme şi, evident, mult mai mulţi ani.

Ei ne reprezintă şi ne conduc!

Munca lor, în calitate de consilieri, se desfăşoară în comisii – ce se reunesc o dată sau de două ori pe lună – pe teren, acasă, şi cine mai ştie unde.

Ciclic, la fix 30 de zile, e programată „şedinţa ordinară a Consiliului Local”. În cadrul acesteia se discută despre proiecte de hotărâre, se votează aprobarea lor şi se decide soarta municipiului. În prezenţa primarului, a unor secretare şi a presei.

La Carei, în şedinţele Consiliului Local, câştigă mereu UDMR, pentru că oricum ai calcula, 10 e mai mult ca 9, 800 de kilograme cântăresc mai mult ca 680.

De la o vreme, cineva a decis ca aceste şedinţe să înceapă la ora 10.00. Mereu în zile de vineri, care, încă, nu sunt nelucrătoare.

La Carei, şedinţele publice ale Consiliului Local, deschise conform legii, oricărui cetăţean, au loc într-o sală în care secretarele, primarul, presa, viceprimarul, restul de 9 UMDR-işti, doamna Alina, PDL-işti, PNL-işti, consilierul independent, termosul şi ceştile de cafea abia încap!

Paul Sarvadi

comentarii

de MARIN la 4 martie 2010 - 07:00

Articol neterminat !!!!!!Important era de scris si de stiut,cum se iau acele hotarari,cum se voteaza acele Proiecte de pe ordinea de zi ? si cam cum decurg discutiile in Comisii apoi in plenul Consiliului ??????????poate reveniti cu lucruri concrete !!!!!!!!!!!

de bla bla la 4 martie 2010 - 09:49

Apropo la ultima sedinta nu ai incaput nici tu din cate se pare.

de Paul Sarvadi la 4 martie 2010 - 10:18

Aşa este, şi tocmai acestea este subiectul editorialului. Mie nu mi se pare o întâmplare că şedinţele sunt programate la ora 10, dimineaţa, în zile lucrătoare. Şansele celor, care ar dori să participe, scad astfel, aproape total!

de Dolly la 4 martie 2010 - 23:03

Pai isi tin sedintele in in functie de TIMPUL lor de munca, si nu ii intereseaza programul celor care inca mai lucreaza la Carei. Poate asteapta participarea somerilor si a pensionarilor, care oricum intrec nr. persoanelor care muncesc pe mioriticele, pardon, ungaro (spuneti/le cum vreti) plaiuri. Imi place calculul facut de Paul, adunam numere, kilograme, ani, culori si tot aia iesi tot 10. Si atat…

de Attila la 14 martie 2010 - 14:45

Hai sa glumim putin. Daca ar fi sa se faca nitel loc prin sala, la cine s-ar putea renunta. Nu de alta, dar la cafea nu se poate renunta. La secretara nici asa, ca nu are cine sa scrie procesele verbale, daca tot nu si-au cumparat un sistem audio de inregistrare. S-ar putea renunta la angajatii Primariei care oricum, nu toti, desigur, dau raspunsuri pe langa subiect. Apoi, la consilierii care nu au niciodata o opinie. Si uite asa, ai incapea si tu, Paul. Parerea mea!

Lasati un comentariu