USL Carei:Comunicat

• publicat la: 22 iunie 2012
USL Carei:Comunicat

Consilierii USL aduc la cunoştinţa alegătorilor careieni că nu vor participa la şedinta de constituire a noului Consiliu Local stabilită pentru data de 23 iunie 2012,ora 11,00,din motive obiective.

In cursul acestei săptămâni,co-preşedintele USL Carei,Ilie Ciută şi Rodica Maxi,secretar USL,au avut o intrevedere cu primarul Kovacs Eugen,aducându-i la cunoştinţă  faptul că o parte din consilierii USL nu vor fi in localitate la acest sfârşit de săptămână şi deci data de 23 iunie nu este una potrivită.

Menţionăm că am anunţat incă din data de 18 iunie şi secretara primăriei, Clara Sroth că în acest sfârşit de săptămână consilierii USL nu pot participa la şedinţa de constituire a  noului Consiliu Local  al municipiului  Carei.

Demersul a  continuat cu înştiinţatea Instituţiei Prefectului, prin  Eugen Chioran-şeful serviciului  juridic şi contencios administrativ .

Ne exprimăm regretul  pentru lipsa de înţelegere din partea instituţiilor abilitate faţă de situaţia creată şi avem încredere  că cetăţenii vor aprecia în mod corect  această  decizie a noastră.

Consilierii USL

comentarii

de mihai la 25 iunie 2012 - 16:47

@ prim AK(M)la 23 June 2012 – 00:41
Și dacă tot ”nu poate fi apreciată în mod corect această DECIZIE”, cum afirmați din startul postării, atunci de ce o apreciați drept ”atitudine golănească”?

de careian care a votat la 26 iunie 2012 - 06:43

de 2 ori consecutiv usl carei a refuzat sa se prezinte la sedinta de constituire din motive cica „obiective„.hai sa fim seriosi,nu stiu de ce mai candidadeaza la functii publice daca n-au timpul necesar sa duca la indeplinire mandatul cu care au fost incredintati.pentru ei e bine doar cum vor ei,ca doar isi permit.inteleg acum de ce sunt numiti „gica contra„.

de alt votant la 26 iunie 2012 - 07:51

careianul de mai sus votant tulipan nu poate sa intelelge cum scrie romaneste si scrie cum spune jenoke nu de alta dar folosesti prea mult expresiile lui deja rasuflate si mincinoase dovedite.cum am citit si in ulrimul articol cu convocarea,miercuri va fi a a doua convocare si pentru cei 8 consilieri usl nu numai pentru cei de la udmr care cred ca se numeste convocare de cate ori intra pe zi in primarie la primar.nu prea a iesit pasenta pentru jeno cu sedinta pusa pentru sambata.poate are probleme cu memoria dar mai degraba cred ca de vina e caracterul si lipsa cuvantului dat.

de caraian la 26 iunie 2012 - 08:30

domnule ciuta cum vreti sa va iubeasca primaru daca ati trimis acea scrisoare pe care nici dupa 4 ani nu o poate dovedi ca neadevarata?decat sa isi plateasca datoriile mai bine seamana cearta si scandal pe unde apuca si cu cine il mai crede….stiu ca nu aveti probleme cu fiscul si asta il deranjeaza si mai tare ca nu va are la mana cu nimic.

de Veronica la 26 iunie 2012 - 09:14

Nici Nastase nu credea ca va ajunge in aceasta situatie dar nici Ceausescu si totusi roata se invarte.Chiar daca mai obtii un nou mandat si deci puteri depline nu poti fugi la nesfarsit de justitie. Mai devreme sau mai tarziu ies la iveala toate cele ascunse acum cu grija de ochii lumii nu si de ai justitiei.Documentele raman si vorbesc dela sine chiar si pentru primari.

de karcsi la 26 iunie 2012 - 09:23

sa vedeti ce sedinte vor urma la consiliu,sa vedeti ce marire de taxe va propune primaru ales!!!iar va face circ cu comisiile de specialitate si cu udmristii in toate consiliile de administratie si apoi va spune pe la colturi ca ciuta si liberalii sunt de vina.in mandatul trecut din cei 5 consilieri liberali nici macar unul nu a fost presedinte de comisie dar independentul a primit una pentru votul pro udmr asa ca nu degeaba lumea l-a taxat la vot.majoritatea udmr va propune marirea de taxe si veti plati mult si bine ca sa poata ei sa plateasca salarii de zeci de milioane in primarie la neamurile lor.

de emil la 26 iunie 2012 - 18:12

@ magyar careian
1)”mandatul care (ce) li s-a incredintat/acordat”
“mandatul care (ce) le-a fost incredintat/acordat”
“mandatul incredintat/primit”
“mandatul pe care l-au primit”

dar niciodata in limba romana “mandatul cu care au fost incredintati” (asta eventual in magyar nyelv)

2) si totusi, care este a doua oara consecutiv cand usl carei a refuzat sa se prezinte la sedinta de constituire? De una stiu si eu. De aici, din ziar. Care e a doua? Lumineaza-ma, lampa lui Ilici Bor(o)sovici!

de emil la 26 iunie 2012 - 18:16

@ alegator

ce folos ca e rece, daca e si neagra?

de oarecare la 26 iunie 2012 - 19:45

vad ca va referiti la d-nul ciuta ca nu are afaceri cu statul sau mai bine zis cu primaria corect dar mai sint membrii usl care au avut afaceri grele cu primaria si tac tac si iarasi tac

de oarecare la 26 iunie 2012 - 19:49

lui d-nul KARCSI i-as putea spune mama omida le prevede pe toate dar a uitat ca sint si 8 consilieri USL care probabil se vor opune nu?

de karcsi la 26 iunie 2012 - 20:36

va ramane marirea de taxe si salariile nesimtite din primarie unde si soferul are salar mai mare ca un doctor de scoala.circul pe care face udmrul cu liberalii este pentru ca ei spun lucrurile pe nume si nu lauda primarul ca sa primeasca lucrari banoase sau licitatii.o sa vedeti cum o sa faca iarasi circ si vor sa puna numai udmr peste tot ca pe romani nu suporta.

de VASY la 26 iunie 2012 - 21:40

Pai ce ati vrea sa faca UDMR-ul dupa atitea blame cate le-ati tras pe aici ?
Nu va plangeti ca si Adi a profitat cu filtrele de apa pe la gredinite si calculatoarele vandute la suprapret la Primarie.Acum vrea si el sa fie mai aproape de buget ?Lasati ca stie tot orasu, nu va mai plangeti .Mergeti la constituie si la munca cu voi cu toti cei 19.
Pe careieni nu-i intereseaza acuzele voastre de pe aici.Ei vor sa va vada pe toti ca puneti umaru la dezvoltarea orasului.De ce nu-i spuneti lui Kovacs in plenul consiliului in fata ,tot ce scrieti pe aici d-lor consilieri PNL?ca se stie ca voi postati comentariile.Cine nu e cu voi e impotriva voastra sa intelegem ?

de fejsus la 26 iunie 2012 - 22:06

lajcsika fiam kopj le már tudjuk hodj te piszkálsz

de emil la 26 iunie 2012 - 23:35

@vasy
prostie infloritoare, cine te-a mandatat sa vorbesti in numele careienilor? te-ai apucat sa faci ordine pe aici? e site-ul tau, esti moderator, administrator sau in ce calitate incerci sa impui ce, cine, cum sa vorbeasca? vai, saracu` iudemereu, cate “blame” au incasat! oare de ce? cine conduce orasul? buletin de carei? usl? nu, udmr! iar daca o face prost, treaba lui, se poate astepta si la critici, nu numai la laude, ca pe vremea lui ceasca.
vezi ca astea care apar pe aici au fost spuse in plen! rezultatul? ceea ce vedeti! de ce? fiindca nu le pasa, ca iudemereu au majoritatea si voteaza cum le spune seful.
de ce mai intrebi ce sa intelegi, ca oricum intelegi ce vrei tu, nu ce se spune!

de rocha la 27 iunie 2012 - 00:43

vezi emilutz alias mihaita alias adinutza, ca lumea se prinde ca sunteti postaci USL-isti din consiliu.
poti sa confirmi emil/mihai ca VASY nu scrie de pe un IP din america. ca doar vedeti si aia, dracusorilor:)

“ca iudemereu au majoritatea si voteaza cum le spune seful” —???? pai uselistii voteaza care incotro, nu tot in grup? nu inteleg, voi ca asteptati ca iudemereul sa voteza in 3 directii, iar voi sa votati toti acelasi lucru si sa aveti castig de cauza?? sau, luand-o pe aialalta cale, presupunand ca fiecare consilier voteaza dupa cum dicteaza interesele partidului din care face parte (sa fim si realisti), pai atunci ce rost mai au consilierii minoritari din consiliu? au si ei un loc caldut, se mai prefac ca ii contreaza pe iudemeristi, mai dau bine in ochii locuitorilor si se duc acasa.

si in final, nu pot sa nu remarc ce a scris VASY: “Cine nu e cu voi e impotriva voastra sa intelegem ?” —cred ca e definitoriu pentru site-ul asta.

de berni la 28 iunie 2012 - 15:31

cine tradeaza electoratul si pleaca in concediu in germania cu nevasta cand este sedinta de constituire?????rusine keizer!!!!!

de emil la 28 iunie 2012 - 19:49

@ rochita vorbitoare 27 June 00:43
sa incepem cu finalul: nu-l mai cita pe amaratul de vasy, expresia ii apartine lui Isus : “Cine nu e cu Mine, e impotriva Mea”
vasy nu intelege mare lucru asa ca a intrebat – tendentios – ce sa mai inteleaga? pai sa inteleaga ce vrea el, e treaba lui, inclusiv daca afirma aberatii, ca nu ma apuc eu sa tot explic cuiva (sub diverse nick-uri)care, oricum, refuza sa inteleaga. eu vorbesc in nume personal, nu pentru ziar, nu pentru usl. am voie sa spun ce cred, nu ma poti intimida – desi asta incerci sub diferite nick-uri, iar apoi amesteci identitatile altora cu a mea – mai ales ca, din sursele mele de informatii am inteles ca nu s-a reinfiintat cenzura. Sau nu sunt eu bine informat?
si acum sa-ti explic la ce ma refeream cu privire la votul consilierilor, nu ca m-as astepta sa intelegi. cand am spus ca voteaza cum zice seful m-am referit la situatii in care consilierii udmr insisi au considerat ca punctul de vedere pnl era corect, dar, in ciuda acestui fapt au votat tot cum a zis primarul, chiar daca nu avea dreptate si ceea ce cerea acesta era incorect. In esenta, am spus ca reprezentantii udmr in consiliu voteaza chiar impotriva binelui comun al orasului si pentru risipirea banului public daca le-o cere seful local al udmr. Evident, nu mi-am imaginat ca udmr poate sa depaseasca interesul ingust unguresc, dar spuneam ca, uneori ei voteaza chiar impotriva etnicilor maghiari din carei, cu toate ca vad si considera ca nu e bine in felul in care le-o cere primarul. Si, in fond, daca sunteti atat de tampiti incat sa va aruncati propriii bani pe fereastra, Doamne ajuta, faca-se voia voastra. Numai ca mi-e necaz ca si banii mei au aceeasi soarta din cauza unor decizii gresite, nefundamentate si, mai ales, interesate ale primarului, care le impune apoi cu sprijinul consilierilor udmr. Ca sa intelegi “nuanta” : daca majoritatea care conduce orasul acesta ar face-o bine, in interesul cetateanului, nu as avea motive sa o critic, ba chiar as fi multumit, indiferent de etnia echipei de conducere. Problema e ca echipa asta a condus prost, a risipit banii nostri si o va face si in continuare. Asta e esenta chestiunii. Accept sa ma conduca un ungur, roman, papuas sau ce-o fi, daca o face bine si spre binele meu. Nu e cazul la Carei, si de aceea imi exprim nemultumirea. Poate sa conduca un ungur, dar sa o faca bine, prin respectarea legislatiei, nu pompieristic si heirupist, cu rezultate lamentabile pentru toti locuitorii. Cu alte cuvinte, critic conducerea orasului nu pentru e ungureasca, ci pentru ca lucreaza neprofesionist si impotriva intereselor generale ale cetatenilor. Si asta mai depinde si de calitatea oamenilor! Regretatul fost primar Poosz a lucrat mai bine si mai corect decat cei de-acum.
Dar, el a fost o exceptie, sansele sa se intample ceea ce avem acum sunt mult mai mari cand se amesteca etnicul cu politicul. Nu v-a pus nimeni sa participati la viata politica sub insemnele unei organizatii culturale de etnie maghiara. Din momentul in care ati incercat sa strangeti toate voturile unguresti la un loc, ati abdicat de la principii, ati facut concesii pana si extremistilor horthysti, numai sa va voteze. Acum lucrurile au evoluat, nevoia de unitate cu orice pret si peste toate considerentele (inclusiv umaniste) si multi dintre ei va conduc deja si va imping intr-o directie care consider ca nu poate decat sa starneasca ingrijorarea multora, avand in vedere antecedentele istorice.
O vorba romaneasca zice ca fiecare pasare pe limba ei piere. Cum va fi decizia voastra, asa veti si culege roadele. Va priveste. Doar ca nu-mi convine sa tarati si pe altii dupa voi. De aceea va si critic atunci cand consider ca gresiti. Si tot de aceea nu ma impiedica nimic sa va spun deschis si direct ce faceti si incotro ne duceti pe toti. In concluzie, nu de unguri ma iau, ci de incompetenta (si nu numai)celor ce ne conduc. Puteau fi si romani, primeau de la mine acelasi tratament. Intr-un singur domeniu sunt obligat sa fac exceptie de la egalitatea de tratament. Dar asta din cauza ca nu am vazut inca romani horthysti.

de emil la 28 iunie 2012 - 20:35

@rochita idioata

lumea aia care se prinde, sa se tina bine de ce s-a prins. cat despre aiurelile cu IP, nu am cum sa confirm sau sa infirm IP-ul nimanui. Cere de la cei ce pot verifica. Eventual un informatician va poate ajuta. Poate chiar Adi Bucuresteanu. Solicita-l si vezi ce spune.

de yeno la 29 iunie 2012 - 09:41

emilog zise :
“si acum sa-ti explic la ce ma refeream cu privire la votul consilierilor, nu ca m-as astepta sa intelegi. cand am spus ca voteaza cum zice seful m-am referit la situatii in care consilierii udmr insisi au considerat ca punctul de vedere pnl era corect, dar, in ciuda acestui fapt au votat tot cum a zis primarul, chiar daca nu avea dreptate si ceea ce cerea acesta era incorect. In esenta, am spus ca reprezentantii udmr in consiliu voteaza chiar impotriva binelui comun al orasului si pentru risipirea banului public daca le-o cere seful local al udmr”

voai fratior, pai pe langa faptul ca te chinui din rasputeri sa treci clasa a 10-a desi ai trecut demult de varsta la care termini o facultate, mai si putzi a prooost.
pai consilierii USL cu ce difera, mai korhaz, ce esti? pai aia nu voteaza dupa cum le dicteaza seful lor si interesul partidului? sau ei is toti niste personalitati neintelese si voteaza dupa cum ii taie capul?
dar cand udmr a avut dreptate si voi (USL) ati votat impotriva, aia cum se numeste? nu e tot aia, numai viceversa?

tot emilog mai zise: “nu de unguri ma iau”

aici chiar ca te faci de kakao cu laptic. pai tu te legi de unguri si ii injosesti, dai dovada de ura impotriva ungurilor in toate comentariile pe care le postezi de pe nick-urile mihai, emil, adina si celelalte prin care vrei sa induci in eroare locuitorii careieni cum ca mai multi ar fi de aceeasi parere cu tine.

si inca ceva te rog: zi-i la szarnyas sa nu mai posteze si ea comentarii, nu de alta dar lumea se prinde ca e ea. uite, de exemplu, pe articolul cu lovitura de teatru, este una “Andi la 28 June 2012 – 15:56”, care e szarnyas toata ziua:)) lasa cu nu zic la nimeni. :)))

de ludy la 29 iunie 2012 - 10:47

ma jeno tu sa platesti intai datoriile si apoi sa vorbeste romaneste la tine.noroc ca nu toti ungurii is ca viniturile ca tine care vin cu partidu comunist in spate la crasna si apoi falimenteaza firmele si lasa oamenii pe drumuri ca nu ai platiti asigurarile ca sa poata sa ia somaj….nu esti in stare sa scrii doua randuri si platesti un om sa scrie din banii orasului impotriva romanilor…ai umblat ca milogu pe la biserica sa oferi pomana mia de sarmale de la cantina de ajutor social a orasului…cum e cu dominium si penalizarile platite de primarie pentru renovarea cladirii noii primarii cu valori de peste milionu de euroi???enye fiam,mai cerseste niste bani de la arpi ca sa poti plati datoriile sau ia de la fondurile de la fabrica ce construiesti acum…si poate ramane si pentru o casuta sa ai pe numele tau ca la varsta asta sa nu ai pe nume nimic,…cam rusine este pentru un primar de oras….daca cersesti frumos poti sa umbli si dupa sponsorizarile….

de careian la 29 iunie 2012 - 13:42

tu esti chiar prost daca esti in stare sa crezi ca primarul citeste sau scrie ceva pe acest site.nu esti tu ludy asa cum nici yeno nu e primarul.dar in schimb,toata stima mea pentru yeno orice ar fi.ai dreptate!ludy,tu esti un frustat pe care-l ia gura pe dinainte,neavand habar ce spune.

de careian la 29 iunie 2012 - 13:46

scuze-”oricine„.yeno,faptul ca percepi aceste similitudini intre comentariile postate deranjeaza pe unii,dar eu imi scot palaria in fata ta si iti dau totala dreptate.

de ludy la 29 iunie 2012 - 14:31

ma yeno tata daca nu citeai nu puneai pe postacu sa raspunde…, ca stim ca nu sti tu ce este aia un calculator…stima nu poti sa ai decat de la consilierii ridicatoride mana dar sub nivelul lui focista….mai bine dute la finante si plateste datoriile pe care le ai daca tot iti intra banii de la asfaltare acum…poate mai scapa orasu de datorii.ce am scris mai sus inca este adevar si stie toti din carei asa ca …kopj le…tulipan

de emil la 29 iunie 2012 - 15:41

@ rochita b(o)rosa, yen0, magyar careian

ti-ai luat alt nume ca sa poti injura fara a-ti strica imaginea de interlocutor ponderat?
constat ca ai trecut direct la atacuri la persoana. cam subtire spoiala de dialog pe care o prezinti si repede ti-ai mai pierdut rabdarea! Ai intrat cu acest nick insultand ex abrupto. cu acest gen de comentarii nu se poate dialoga decat daca te cobori la nivelul lor si incepi sa injuri, ceea ce nu am de gand sa fac.
sa inteleg ca nu mai ai argumente? de injurat poate oricine, nu e neaparat necesar sa faci o facultate pentru asta, dupa cum poti sa ai bun simt si fara sa fi facut o facultate, sau sa ai o facultate, dar sa fii nesimtit.
Daca ungur si horthyst ar fi acelasi lucru (identificare care se produce numai in capul tau si in al catorva sovini unguri), abia in acest caz s-ar putea spune ca ma leg de unguri. am precizat si nu mi-e jena sa repet ca nu suport si nu accept horthysmele. am mai spus ca eu consider ca a fi ungur nu inseamna a fi neaparat horthyst. adica am exemple vii care intaresc convingerea ca nu toti ungurii sunt horthysti. desigur, de horthysti ma iau, fara mila si remuscari, pentru ca horthysmul a insemnat golgota Ardealului ocupat. nu ar fi rau daca tocmai comunitatea maghiara si-ar pune la colt horthystii si ar demonstra faptic ca se desolidarizeaza de acestia. eu nu accept teze horthyste oricat de bine si mieros ar fi ele prezentate ca fiind in spiritul “democratiei”! asta spre disperarea trepadusilor de genul tau, care tot schimba nume/nick-uri doar – doar va zice cineva ca sunt multi partizani ai opiniei respective.
nu ai ce sa ma rogi si nici sa-mi dai sarcini sa spun indiferent ce, indiferent cui. nu te-ai dezbarat inca de apucaturile grofesti? plateste-ti servitori! daca ai probleme cu szarnyas, adreseaza-i-te personal, sau daca vrei sa transmiti ceva cuiva, posteaza. trec peste faptul ca nici macar nu stiu ce inseamna szarnyas, dar stiu, totusi, ce inseamna “szar” si este mult material din acela in capul tau daca iti inchipui ca scriu pentru ca as cauta aprobarea cuiva sau ca sa conving pe cineva ca sunt mai multi care gandesc ca mine. eu spun ce cred, iar daca se mai gasesc si altii care au pareri asemanatoare sau identice cu ale mele e la fel de bine ca si in cazul in care as fi singurul cu opinia respectiva. pentru cineva care pretinde ca a parcurs mai mult de 10 clase (desi trebuia sa o repete pe a VIII-a) ar trebui sa stii ca in stiinta nu se aplica regulile democratiei, adica un singur individ poate avea dreptate impotriva unei lumi intregi (exemplul afirmatiei ca pamantul e rotund contra celei ca e plat, sau ca soarele se misca in jurul pamantului si altele), in ciuda faptului ca lumea aceea poate sa-l suprime fizic pe cel care a gandit corect.
daca mi-as fi cautat adepti sau sustinatori, era mai profitabil sa-mi fac partid sau sa scriu o carte (daca as fi urmarit aprecierea publicului), nu sa scriu in buletin de carei si sa-mi impartasesc ideile gratis. tocmai pentru ca nu urmaresc alte scopuri decat sa expun ceea ce cred intr-un ziar de limba romana nu mi-am dat nici numele complet. tocmai pentru a pune in discutie ideea, fara a discuta individul sau persoana care o expune. altfel spus, in ciuda invectivelor pe care le raspandesti, voi continua sa spun ce cred despre persoanele care dispun de banii orasului, fie ca va place sau nu, fie ca veti mai spune de 1G ori ca ma iau de unguri. puneti un roman in frunte si lasati-l sa faca ce fac ai vostri acum si promit ca ma iau si de romani. iar daca nu, suportati criticile pentru treaba (mare) pe care voi o faceti in oras. sa nu-mi spuneti ca sunteti cumva perfecti, fara teama si fara prihana, ca se supara Doamne-Doamne!
Despre povestea cu votul in consiliu eu spun ca rostul consiliului local este acela de a veghea ca banul public sa se cheltuiasca in mod cat mai folositor pentru membrii comunitatii respective. ca nu este asa, o stim pe pielea noastra, pentru ca a avut grija sa ne demonstreze conducerea aleasa detasat. daca maghiarii din carei se multumesc sa traiasca oricum, cu singura conditie ca primarul sa fie de etnia lor, perfect! numai sa nu se indigneze cand cineva spune ca echipa aleasa de ei face prostii, greseli, hotii etc. daca totusi se indigneaza, le reamintesc ca ei si i-au votat, dar numai faptul ca sunt etnici unguri nu-i face nici mai buni, nici mai destepti si nici macar mai corecti.

de emil la 29 iunie 2012 - 17:50

@ yen 0 = magyar careian = rochita

pe care unguri i-am injosit? pe aia care s-au injosit singuri afisand comportamente horthyste, antiromanesti? pe aia care cheltuiesc nesabuit banul public si indatoreaza orasul Carei pe ani multi? pe aia care au inchis spitale si au ajuns oamenii sa moara pentru ca nu au avut asistenta de urgenta? pe aia care au fost la guvernare 16 ani din 22? pe aia care vor autonomie secuiasca? pe aia care vor maghiara limba oficiala in Romania si care au impus cunoasterea maghiarei ca si conditie de a participa la concurs pentru ocuparea unui post in primaria din Carei, Romania? asta se numeste injosire in creierul tau sovin? faptele respective le-au facut ei, nu eu! inteleg ca trebuie sa te solidarizezi cu sovinii daca si tu esti sovin, problema e ca intelegi lucrurile pe dos, dar nu din cauza limbii! este exact ca si cu presa: unii fura, presa spune ca aia unii fura, iar aia care fura spun apoi ca presa e de vina ca le arata hotiile! in cazul de fata, situatia arata asa: tu te comporti sovin, eu arat ca tu te comporti sovin si eu sunt vinovat ca am indraznit sa spun ca tu te comporti sovin. Iar tu, faptasul, esti inger si un biet mielusel de care se ia unul care injoseste ungurii. tupeu din asta am mai vazut la destui, si la suto, si la tokos si la domokos dar si la altii mai noi si mai apropiati de noi. chiar din carei. ii cunosti si tu, doar lucrezi pentru ei, dar treaba ta e sa creezi confuzie.

de iancsi la 1 iulie 2012 - 21:49

primarul k e cu gura plina de kkt inca???ca nu mai are replici…

Lasati un comentariu