Favoriţii în cursa pentru Oscar

• publicat la: 5 martie 2010
Favoriţii în cursa pentru Oscar

Lupta pentru Oscar la principalele categorii ale galei este foarte disputată şi anul acesta, ducându-se între două concepte cinematografice diferite.

Pe de-o parte avem o superproducţie, „Avatar” de James Cameron, film cu un buget şi cu încasări record, în care se regăsesc cele mai noi tehnologii de efecte speciale.

De cealaltă parte avem un film independent, „The Hurt Locker”, de Kathryn Bigelow, fosta soţie a lui James Cameron, producţie cu un buget infim prin comparaţie şi care încearcă să demonstreze că mesajul transmis de un film este mai important decât ambalajul supersofisticat şi colorat în care poate fi învelit acel film.
Cele două filme au primit câte nouă nominalizări fiecare şi sunt concurente directe la cele mai importante categorii, cele ale Oscarurilor pentru cel mai bun film şi respectiv pentru regie.

În cazul în care va primi Oscarul pentru regie, Kathryn Bigelow va avea un loc asigurat în istoria cinematografiei drept prima femeie ce obţine acest „Graal” al filmului. Regizoarea în vârstă de 58 de ani, care a fost căsătorită cu James Cameron între 1989 şi 1991, a primit deja premiul Sindicatului regizorilor americani şi un premiu BAFTA.

Dintre celelalte filme nominalizate, doar „Inglourious Basterds” şi regizorul său, nonconformistul Quentin Tarantino, ar putea constitui surpriza Galei Oscar de duminică seara.

(Sursa: AGERPRES)

Lasati un comentariu