15 copii au ajuns la spital după ce au băut din laptele primit la şcoală

• publicat la: 26 mai 2010
15 copii au ajuns la spital după ce au băut din laptele primit la şcoală

15 elevi au fost transportaţi la unitatea medicala din Şomcuta Mare, însă medicii de aici au decis să-i transfere pe şase dintre ei în Baia Mare, întrucât starea lor s-a agravat. Laptele furnizat şcolii prin programul naţional este distribuit de o firmă din Baia Sprie şi este produs în Satu Mare.

Mai multi copii de la Grupul Scolar ”Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare dupa ce au suferit o toxiinfecţie alimentară gravă. Micutii au început să prezinte simptome de greaţă şi vărsături imediat după ce au consumat laptele pe care l-au primit la şcoală, scrie emaramures.ro.

Potrivit inspectorului şcolar general, Mariana Pop, ”se bănuie ca laptele ar fi provocat starea de rău a micuţilor, dar nu s-a confirmat încă”.

Contactat telefonic, directorul Grupului Şcolar ”Ioan Buteanu” din Şomcuta, Ioan Cotet, a declarat că din totalul de 149 de recipiente cu lapte primite marţi, 102 nu au fost atinse de elevi, iar copiii care au băut laptele au acuzat că acesta are un un gust neplăcut. ”O fetiţă a început să se simtă rău şi a vomitat, dupa care alţi şase copii au arătat aceleaşi simptome. Cu toţii au fost transportati la spital. Cei de la OPC şi DSP sunt aici şi efectueaza controale”, a spus directorul şcolii.

ziare.com

comentarii

de cititor la 26 mai 2010 - 15:33

atentie parinti ! si acest caz se va musamaliza precum cel cu trichineloza de la Carei .

de Cititor permanent la 27 mai 2010 - 12:20

In scoli exista o comisie de receptie a laptelui si respectiv cornului, daca isi facea treaba nu se ajungea aici. Acesta este rezultatul restructurarilor din invatamant, asa ne trebuie daca scoala este pe ultimul plan.

Lasati un comentariu