840 de euro, salariul mediu, pe 2009, în Primăria Carei

• publicat la: 31 mai 2010
840 de euro, salariul mediu, pe 2009, în Primăria Carei

Fondul de salarii, coroborat cu celelalte cheltuieli ale aparatului primarului, pentru anul 2009, au fost de peste 4.420.000 RON, o sumă mai mare faţă de anul 2008 cu 700.000 RON.

În şedinţa Consiliului Local de azi, 31 mai, consilierii locali au avut de votat execuţia bugetară pe anul 2009. Informaţiile oferite consilierilor, prin materialele de şedinţă, au scos la iveală o serie de anomalii.

Consilierul local Ciută Ilie a precizat că sumele cheltuite pentru asigurarea salariilor şi celelalte cheltuieli ale aparatului primarului au depăşit 4.420.000 RON, adică mai mult decât toate sumele colectate în 2009 din impozitele şi taxele pe proprietate, atât la persoane fizicie, cât şi la persoane juridice, taxele judiciare şi notariale, precum şi impozitul pe teren intravilan.

Împărţind sumele expuse, în cadrul şedinţei, rezultă că în 2009, salariul mediu în Primăria Carei a fost de… 840 de euro.

În cursul acestei săptămâni www.buletindecarei.ro vă prezintă topul actual al salariilor din Primăria Carei, condus de o remuneraţie, care depăşeşte 10.000  RON, brut.

Paul Sarvadi

comentarii

de inadmisibil la 1 iunie 2010 - 17:24

Este inadmisibil ca Domnul consilier Ilie Ciuta sa se mai lupte cu morile de vant.Fara a avea sprijinul si suportul populatiei acestui municipiu ce rost ar mai avea notiunea de „munca titanica” ?
S-au filmat sedinte ale consiliului local,ale consiliului judetean,diverse interviuri;cetatenii acestui oras,al zonelor limitrofe si nu numai cum isi pot cataloga apartenenta in cadrul social fara o replica valabila timpului prezent…?
A avea,a alege lideri care sa-ti reprezinte interesele nu inseamna sa tragi concluzii depasite de o mentalitate de masa formata in trecut ,dealtfel omniprezenta ci necesita o simpla analiza.
Imi exprim respectul fara alte adaugiri fata de un cosilier exemplu desi nu il cunosc in persoana!

de Peregrinus la 1 iunie 2010 - 18:08

Bineinteles! In urbea miracolelor nu exista criza, salariile se platesc de parca am fi in plin avant economic! Felicitari primariei si vajnicului primar care se ingrijeste de bunastarea subordonatilor sai! Tineti-o tot asa, ca nu veti mai rezista mult! Parca tot ar trebui ca sumele cheltuite (fie ele si cu salariile angajatilor primariei)sa nu se depaseasca sumele colectate din taxe si impozite, pentru ca in felul acesta, in scurt timp primaria va ajunge in incapacitate de plata, adica, mai simplu spus, in faliment. Si cum Vitez Jeno e experimentat in falimentarea a vreo 4 firme, speram ca primaria sa nu aiba aceeasi soarta!

de Attila la 1 iunie 2010 - 18:32

Faptul ca domnul consilier Ilie Ciuta actioneaza in sensul dorintelor si nevoilor locuitorilor orasului al carui consilier este nu e deloc inadmisibil, ci dimpotriva, demn de toata stima. Pentru ca dansul a inteles exact si face exact ceea ce ar trebui sa faca toti consilierii. Exact acesta este scopul pentru care au fost alesi. Ca altii nu-si fac treaba din incompetenta, rea vointa sau inguste interese de partid este o alta chestiune care tine de mentalitatea impusa de conducerea UDMR si acceptata in general de locuitorii de etnie maghiara ai orasului. Domnul Ilie Ciuta se comporta ca un adevarat cetatean si consilier european. Pe dansul il intereseaza realmente problemele oamenilor, problemele orasului, chiar mai mult decat pe aceia care doar se impauneaza cu „blazonul” de nascuti in Carei. Domnul Ciuta nu este nascut in Carei, dar tine la acest oras si la bunul mers al treburilor in el mult mai mult decat liota de consilieri UDMR (care voteaza la ordin ceea ce vrea primarul) PDL si PSD (care habar n-au ca PSD este in opozitie, nu la guvern cu PDL si UDMR – ce sa facem, la domnul Nuna ajung mai greu stirile si pana realizeaza el ca e in opozitie s-ar putea ca PSD sa revina iar la guvernare – domnul Nuna, cu toate guvernele si cu toate partidele, ca tot romanul, impartial). Domnul Ciuta chiar are respect fata de locuitorii Careiului, ceea ce „ai nostri cu tulipanul” nu au prea demonstrat. Strazile din oras sunt tot pline de gropi ca si anii trecuti, apa asa zis potabila e tot cafea ca si in anii trecuti, parcul are tot mai putini copaci (iar gurile rele zic ca lemnul rezultat din taierea acestora s-ar fi indreptat spre firma de mobilier a primarului) iar speciile rare pe care le continea sunt inlocuite cu duzi si, ca si orasul, moare incet. Speranta moare ultima, dar ea, ca si incapacitatea consilierilor majoritari alaturi de cea a primarului, nu poate asigura decat tot mai putine locuri de munca. Cam asta este bilantul conducerii orasului de catre Vitez Jeno si partida tulipanului. Mi-as fi dorit ca orasul sa infloreasca, dar cei care il conduc de atata timp au demonstrat doar preocupare pentru propriile interese si dezinteres tocmai pentru problemele pe care au fost alesi ca sa le rezolve. Sa ne mai miram atunci ca majoritatea tinerilor plecati la studii nu se mai intorc in mormantul fara speranta care poarta pompoasa denumire de municipiul Carei?

de Attila la 1 iunie 2010 - 18:41

Lui Peregrinus
Sunteti cumva informat ca primarul municipiului si-ar fi platit sumele datorate bugetului local? Fiindca ultimele informatii pe care le detin spun ca primul gospodar al urbei ar fi in urma cu plata a vreo 700 de milioane de lei vechi. O fi adevarat, sau l-o fi apucat rusinea si si-o fi platit datoriile. caci daca nu a facut-o, ne mai da o proba de cat de mult il intereseaza orasul si bunastarea lui.

de Attila la 1 iunie 2010 - 18:52

Lui Inadmisibil
Aveti dreptate in sensul ca e pacat ca doar domnul Ilie Ciuta si consilierii PNL incearca sa rezolve unele dintre problemele careienilor, iar ceilalti actioneaza de parca nici nu le-ar pasa de orasul care i-a ales in fruntea sa. Modul in care a inteles domnul Ciuta sa indeplineasca functia de consilier ii aduce respectul localnicilor, inclusiv al celor care vor continua sa voteze cu UDMR dintr-un reflex etnic, caracteristic zonei. Dar, exact ca si romanii, careienii au ceea ce au votat. I-au votat pe ai nostri cu tulipanul, acestia conduc orasul, deci ei sunt si responsabili pentru starea acestuia. Mai ales acum cand UDMR este si la guvernare. Consecinta logica: mai votati tulipanul ca, asa ca in refrenul popular, foaie verde de urzici veti avea salarii (si pensii)… mari. Succesuri, fiuk!

de Gabi la 1 iunie 2010 - 19:03

O floarea nu aduce primavara,dar e un inceput!Felicitari domnului Ciuta,dar ar trebui ca toti consilierii sa-i urmeze exemplul!Iar de d-l primar,ce sa mai zic,ati stiut dragi cetateni ca l-ati votat ca a falimentat mai multe firme,ca are datorii la stat cu toate astea a fost ales primar al acestui oras .Sa fie oare de vina numele?In orice caz,toti suferim indiferent de etnie.Domnule Attila,mi-a placut articolul!

de felicitari la 2 iunie 2010 - 06:13

felicitari din nou domnului primar pentru abuzul de putere de care da dovada,,iar din cate am inteles nepotismul la primaria carei este singurul criteriu de angajare…contraziceti-ma daca nu e asa, dar intru-un an de criza primarul si-a angajat ginerele,fiica si fiul…iar acordarea de privilegii rudelor sau prietenilor,pupincurismul etc…sunt la ordinea zilei la noi in primarie…eu nu am auzit,nu am gasit nici urma de vreun concurs pentru aceste posturi…
d.lui ilie ciuta ii doresc succes in continuare,bravo lui pentru ceea ce face,desi nu-l cunosc personal am auzit numai bune despre el,ar trebui sa faca un referendum nu stiu de cate semnaturi e nevoie pentru a schimba primarul,sau ar fi naiv sa credem ca asa ceva ar fi posibil???si chiar nu exista o autoritate care sa controleze asemenea iregularitati?nimeni nu-l mai poate opri pe primar?cred ca noi toti daca ne-am uni da!!

de noname la 2 iunie 2010 - 07:03

Da mai lipseste sa-i gaseasca un post nevestei si atunci putem zice ca si-a facut pe deplin datoria.hahahaha

de Cel care am votat cu Ciuta Ilie la 2 iunie 2010 - 09:36

Dar cu votul cum ramanem? oare va aduceti aminte de alegerile Parlamentare ?pacat ca D-dul Ciuta nu a primit voturile careienilor,era mare nevoie de dumnealui in Parlament,dar poate se trezesc careienii in 2012 la Alegerile locale !!!
Ar fi foarte bun de primar,este un om corect,serios si sincer,are coloana vertebrala si caracter!!!!!!!

de anonim la 2 iunie 2010 - 10:49

nerusinarea domnului primar nu are margini,dar si majoritatea locuitorilor au mentalitate incuiata si proasta sa realeaga pe cineva cine a mai fost fara sa faca nimic ba chiar si-a dovedit incompetenta dar nu-i nici o problema inca nu-i destul de satul,buzunarele inca nu-is pline… s-a cam golit de la ultimul mandat.Dar de fapt asa ii toata tara din pacate!!!!!!!!Foarte bine ca 95% din locuitori abia isi trag zilele pe cand altii nu stiu de bine ce le merge.Are dreptate d-nul Attila este un oras mort de multi ani si cu asa hoti la conducere asa va si ramane… atat timp cat prostia si prejudecata vor domina in orasul nostru!!!!

de anonim la 2 iunie 2010 - 11:06

se fura ca-n codru chiar sub ochii nostri,nu cred ca Kovacs isi cumpara un mertzan si-un audi din salariul de primar

de de Attila pui de dac la 2 iunie 2010 - 15:58

D-nul primar KOVACS e aerian eu cred ca nu isi cunoaste propriul oras.De cand e la carma primariei ca Base nu stie numai de castel,pac,cai verzi si de noua primarie pe care vrea sa o renoveze.Ar trbui sa umble prin cartiere sa vada cum se circula ca pieton pe mijlocul drumului ca pe trotuare nu ai cum din cauza masinilor parcate .

de un cetatean la 8 iunie 2010 - 10:36

tin sa va anunt pe toti cei care au publicat comentarii la acest articol ca fiica si fiul primarului nu lucreaza la institutia respectiva.sunt actioanri si administratori ai S.C. ERGO CLASS S.R.L. ,firma nefigurand cu nici o datorie fata de finantele publice.Invidia e mare,dar nu cred ca ar trebui sa ne legam de familie.Limbajul folosit in comenturi ar trebui sa fie mai elevat pentru ca altfel nu reprezinta nici o relevanta.Nu ar trebui sa aruncam cu niste acuzatii care nu au un suport dovedit.

de avram la 9 iunie 2010 - 15:52

LIMBAJELE DE MAHALA SI ACUZELE NEFONDATE SUNT LA MARE MODA LA NOI DIN PACATE.NU APRECIEM NIMIC DIN CEEA CE SE REALIZEAZA.NU VEDEM SAU POATE NU VREM SA RECUNOASTEM CA IN SFARSIT AVEM SI NOI UN PRIMAR CARE A FACUT MULTE PENRU ORAS,A FOST ALES CEL MAI ACTIV PRIMAR DIN REGIUNEA DE DEZVOLTARE NORD-VEST PENTRU CA A DEPUS SI A CASTIGAT CELE MAI MULTE PROIECTE EUROPENE.EU,SINCER,CRED CA E UN LUCRU LAUDABIL CARE,DIN PACATE, SIGUR NU SE VA PUBLICA IN ACEST COTIDIAN NICIODATA CA DE ALTFEL NIMIC DIN REALIZARILE ACTUALEI CONDUCERI.

de inadmisibil la 9 iunie 2010 - 16:51

pentru „un cetatean”:
Nu toate persoanele care au publicat comentarii la articol sunt neaparat interesate de acest aspect. Irascibilitatea perceptibila in comentariul afisat ar putea trezi in schimb „apetitul…” unui vast cerc de cititori in speta cu gandul de a reveni in orasul natal,in tara fara a mai enumera sau exemplifica alte categorii.
Se presupune drept la replica dar oare ce demonstreaza antecedentele la fel de fluturalnice?
Totul simplu,concis,linear,frumos si logic in schimb exista un „dar”:
Nu exista conflicte de interese,manevre banale si ieftine vizavi de actionarii,asociatii unei S.C.cum ar fi „Mobilion”?

Raspunsuri

Lasati un comentariu