Billa de Carei

• publicat la: 17 mai 2010
Billa de Carei

Menţionam, mai zilele trecute, despre dechiderea magazinului Billa din orăşelul nostru. Am folosit intenţionat termenul deschidere şi nu inaugurare deoarece am dorit să respect întru totul realitatea.

În ultimii ani, au considerat oportună şi profitabilă deschiderea de supermarket-uri, în Carei, UNICARMUL şi PENNY.

Ambele au ţinut cont de specificul oraşului in care investesc şi au tratat cu respect locuitorii, în fapt, potenţialii clienţi. Fiecare dintre cele două societăţi a amenajat spaţiul exterior, respectiv parcarea şi spatiul verde înainte de inaugurare. Ca orice firmă care se respectă.

Deşi trăim intr-un oraş din categoria „sub 50 de mii locuitori” , avem pretenţia că suntem persoane civilizate , sensibile la frumos şi mai ales la felul in care suntem trataţi de alţii.Atâta vreme cât noi acordăm respect persoanelor care vin in oraşul nostru , avem pretenţia ca şi noi, la rândul nostru să primim un minim de respect. Nu trebuie să vă spun cum arată Unicarmul, care dispune de o parcare frumos amenajată şi mereu intreţinută.

Nici Penny nu e mai prejos; dacă vă mai  aduceţi aminte, la inaugurare  aveau şi ei o parcare amenajată la standarde inalte.

Si  Billa Carei a solicitat un aviz , anul trecut, pentru realizarea unei parcări in faţa magazinului dar ….s-a rămas la stadiul de aviz până in ziua de azi.

Am  avut şi eu curiozitatea să asist la deschiderea Billa  din Carei, mai ales că am fost un client fidel al Billa Cluj.Apoi s-a deschis Billa Satu-Mare ,care, deşi nu are dimensiunile celui din Cluj este la fel de primitoare .

Nu mi-am imaginat că poate să existe o diferenţă majoră intre magazine aparţinând aceluiaşi lanţ dar situate in oraşe diferite.

.Deschiderea magazinului s-a făcut prin deschiderea unei jumătăti de uşă  de intrare  şi cu solicitarea ajutorului Poliţiei pentru păstrarea ordinii.In jur de 50 de persoane aşteptau cu nerăbdare deschiderea magazinului .

Deşi este o societate privată , se folosesc de  parcarea oraşului fără a plăti nicio taxă şi fără a asigura măcar intreţinerea ei.

Dacă intraţi la cumpărături , veţi constata că parcarea nu e singura  „scăpare „ a lor ;  să nu vă aşteptaţi să găsiţi  produse ce se găsesc in alte magazine Billa, precum baclavale ;mare atenţie la câţi bani aveţi in portofel, nu de alta dar NU se poate plăti cu cardul deoarece…. nu funcţionează POS-urile.

Suntem in 2010. Şi noi , careienii , ne-am adaptat deja la noile metode de plată , mai ales că 10 reprezentanţe de bănci au considerat oportună prezenţa lor aici.

Mare parte din locuitorii Carei-ului primesc salariile pe card. La Edex sau Unicarm,la Penny sau Ludy nu intâmpini nicio problemă dacă vrei să plăteşti cu cardul. La Billa , dacă nu ai inspiraţia să ai bani lichizi in portofel şi doreşti să achiţi cumpărăturile cu cardul , vocea suavă a casierei te trezeşte la realitate- „nu se poate plăti cu cardul, e stricat aparatul, dar chiar nu aveţi bani lichizi?”.

Vă daţi seama , chiar să nu ai bani la tine ? Si uite aşa , in caz că nu dispui de bani lichizi  , fugi repede la cel mai apropiat ATM ca să retragi numerar, bineînţeles cu comisionul de rigoare.

Una peste  alta , la nicio săptămână dela deschidere, aparatele aferente plăţii cu cardul s-au stricat şi noi, cumpărătorii trebuie să fim atenţi şi să scoatem bani de pe card înainte de a mai intra la Billa.

Înteleg dorinţa de câştig, mai ales în ziua de azi , dar când aceasta e greşit aplicată efectul scontat poate fi contrar celui dorit.

C.D.

comentarii

de daciafan la 17 mai 2010 - 17:19

va multumesc pentru faptul ca ati punctat „lacuna” denumita parcare

de gicu la 18 mai 2010 - 05:28

Un alt aspect este acela ca marfa este descarcata din TIR-uri in mijlocul parcarii, blocand astfel toata circulatia. La acest aspect nu s-au gandit cei de la Billa?-spatiul din spatele magazinului fiind insuficient pentru a intra cu TIR-ul acolo.

Lasati un comentariu