Înjuri un poliţist, ajungi la închisoare!

• publicat la: 7 mai 2010
Înjuri un poliţist, ajungi la închisoare!

Deputaţii au adoptat o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului penal, prin care va fi înăsprită pedeapsa pentru infracţiunea de ultraj asupra poliţiştilor.

Astfel, dacă până acum agresarea unui om al legii era pedepsită doar cu amendă, în curând, orice persoană care va lovi un poliţist va fi trimisă la închisoare între 6 luni şi 3 ani, potrivit Libertatea.

Mai mult, cei care înjură sau ameninţă judecatori, poliţişti ori jandarmi aflaţi în exercitarea funcţiunii, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la un an. Deputaţii speră că noua prevedere va duce la descurajarea unor astfel de infracţiuni.

P.S.

comentarii

de charlye22 la 7 mai 2010 - 10:26

ei da asa e corect…
si politistul daca injura, bate si amendeaza pe nedrept… primeste o mustrare… sau nici nu se „ating” de el… asta numai potiei nu e…
e mai rau ca pe vremea securitatii… atunci macar ai stiut daca-ti umbla gura… poccc… te-au dus…
acum ai drepturi, e democratie… dar daca te ti de ele… poccc… „te-au dus”…
asta se numeste falsa siguranta… tot politistul face legea, tot el are dreptate, tot tu ai sa ajungi la parnae, tot tie iti distrug viata…
esti „consumabil”…

de "SQUAD" Carei la 7 mai 2010 - 10:40

penibil…

A.C.A.B. !

de pele la 7 mai 2010 - 12:48

daca injuri politistii poti ajunge la pucarie!!!! ok,dar noi avem MILITIENI,deci putem injura!!!!!

de kovacs antal (puha) la 7 mai 2010 - 12:50

militieni nu mai sunt,au intrat in pensie!

de alex la 7 mai 2010 - 16:08

politie … militie , cred ca aceste definitii sunt depasite de mult.
mai degraba seamana a societate comerciala in care activitatea se rezuma la abuz in serviciu,santaj,luare de mita,trafic de influenta …(cele mai profitabile activitati si nici nu sunt prevazute cu cod CAEN :))
vorbesc de un procent de 99% dintre ei ,pentru ca chiar daca i-mi e greu sa recunosc am intilnit si oameni din sistem care isi i-au in serios munca si meseria.(de la ei i-mi cer scuze)

de klara la 31 iulie 2010 - 08:46

O ordonanta benefica.
Propun strangere de semnaturi pentru darea in folosinta a miilor de cladiri dezafectate, transformabile in puscarii;subzistenta ca in manastiri.

Lasati un comentariu