Primarul Cherecheș fuge din țară de frica închisorii la fel cum a procedat fostul deputat UDMR Marko Attila

• publicat la: 26 noiembrie 2023
Primarul Cherecheș fuge din țară de frica închisorii la fel cum a procedat fostul deputat UDMR Marko Attila

Toată presa vuiește de fuga din țară a primarului Cherecheș condamnat definitiv la 5 ani de  închisoare. Tot 5 ani de închisoare a primit inițial și deputatul UDMR Marko Attila pentru abuz în serviciu în dosarul retrocedărilor ilegale ANRP. Despre deputatul udemerist nu s-a făcut atâta vâlvă deși a fugit și el din țară, la Budapesta, pentru a scăpa de ,,injustiție,, spunea el.

Primarul Cătălin Cherecheș din Baia Mare a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru dare și luare de mită și trafic de influență. Nu este singurul primar care practică cele enunțate în capetele de acuzare dar…,,hoțul neprins e negustor cinstit,,. Cherecheș a acționat cu rapiditate și a fugit din țară pe la vama Petea.

Versiunea oficiaală, prezentată sâmbătă de oficiali ai Poliţiei Române, arată că fostul primar Cătălin Cereches a ieşit la ora 7:49 prin punctul de trecere a frontierei de la Petea, folosind identitatea unei rude. El a ieşit într-un taxi, fostul primar fiind pasagerul şi prezentând o carte de identitate a unei rude care locuieşte într-un stat din Europa.

Conform oficialilor Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea în autovehiculului în Ungaria.

Marko Attila fost condamnat inițial la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale ANRP, în care fosta şefă a instituţiei Crinuţa Dumitrean era acuzată că a primit o mită de 400.000 euro de la omul de afaceri Horia Simu pentru a-i aproba acestuia despăgubiri supraevaluate pentru un teren de 25 ha situat în municipiul Constanţa.

Fostul deputat UDMR şi secretar de stat pentru minorităţi Marko Attila a fost dat în mărire de Interpol încă din 2015. Marko Attila, fost şef al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din Guvern şi ex-deputat UDMR, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru retrocedarea ilegala a clădirii Colegiului Szekely Miko, din municipiul Sfântu Gheorghe. El a fost condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ANRP.  Prejudiciul adus bugetului a fost calculat de procurori la 85 milioane de euro.

 

 

Lasati un comentariu