Primăvara Culturală Careiană între 13 şi 21 mai

• publicat la: 12 mai 2010
Primăvara Culturală Careiană între 13 şi 21 mai

Cea de-a patra ediţie a Primăverii Culturale Careiene are loc între 13 şi 21 mai, în diferite locaţii. Anul acesta, în programul pregătit de Centrul Cultural cuprinde şi o serie de manifestări ale artiştilor din Mateszalka.

Careienii sunt invitaţi de joi, 13 mai, până vineri, 21 mai, să urmărească Primăvara Culturală Careiană. Piese de teatru, expoziţii, spectacole de muzică populară, de cameră şi uşoară îi aşteaptă în fiecare zi în diverse locaţii ale municipiului.

A patra ediţie a “Primăverii Culturale Careiene” debutează joi, 13 mai, de la ora 22.00, cu piesa de teatru „Isten a metron”, care va fi jucată de trupa de teatru amator a Centrului Cultural în parcul din faţa tipografiei.

Vineri, 14 mai, programul continuă la Casa Comunitară Sf. Ladislau, acolo unde se desfăşoară Zilele culturii oraşului Mátészalka la Carei. De la ora 19.00 va avea loc deschiderea expoziţiei sculptorului Biró Lajos, iar de la ora 20.00 un concert de jazz şi muzică ambientală cu Bereczky Band.

Sâmbătă, 15 mai, în aceeaşi locaţie, de la ora 17.00, are loc întâlnirea scriitorilor dim Mateszalka cu cititorii, iar de la ora 19.00 este programată o seară de comedie cu trupa Talán Teátrum.

Duminică, 16 mai, tot la Casa Comunitară Sf. Ladislau va avea loc un recital al Ansamblului Collegium, cu începere de la ora 18.00.

Luni, 17 mai, programul continuă în Holul Teatrului municipal, unde de la ora 17.00 se deschide expoziţia de cutii de chibrituri aparţinând colecţionarului Nagy Levente, iar marţi, 18 mai, la fântâna arteziană din faţa fostei Tipografii, de la ora 17.00, va avea loc un concert cu fanfarele din Foieni, Urziceni şi Ciumeşti.

Miercuri, 19 mai, cu începere de la ora 18.00 în Parcul Dendrologic va fi vernisată expoziţia „Citatul meu preferat”, expoziţie cu citate din poeziile preferate ale elevilor careieni.

Joi, de la ora 17.00, în curtea Teatrului Municipal, are loc un spectacol folcloric cu ansamblurile Ceatăra, Rekettye şi Rotte Rose, iar în 21 mai, în acelaşi loc şi de la aceeaşi oră are loc un concert de muzică uşoară şi un spectacol de dans moder, pregătite de formaţiile, soliştii şi trupele de dans ale Centrului Cultural.

Intrarea este gratuită la toate evenimentele celei de-a patra ediţii a Primăverii Culturale Careiene.

P.S.

comentarii

de Dragos la 12 mai 2010 - 08:13

Noroc ca e gratis. Ca bani din salarii … din parti.
Re-felicit initiativa, tenacitatea si consecventa. Macar organizatorii nu s-au dat batuti.

Oare presa judeteana va considera acest eveniment „demn” de paginile lor?
Nu de alta dar 9 Mai (sarbatorit la Carei) se pare ca a fost un fleac.

de RADIO TRANSILVANIA la 13 mai 2010 - 06:20

Cred ca mai important ar fi pentru unii din Administratia locala,sa recunoasca consecventa celor de la Directia pentru Cultura,sa le fie recunoscute initiativele si munca,se organizeaza foarte multe evenimente la nivelul Careiului,la care nu prea participa ,dar din pacate nu se pune mare interes .Oricum FELICITARI !pentru colegii de la Cultura si va asiguram de tot sprijinul nostru in promovarea evenimentelor pe care le organizati.

de Laci la 13 mai 2010 - 08:25

Cine din Administratia locala nu participa ? Daca aduceti acuzatii, justificati-va cu argumente. De ce credeti ca RADIO TRANSILVANIA este atat de grozav? Ati facut un sondaj de opinie publica sa vedeti ce jalnici sunteti? Vocile voastre zgarie urechile ascultatorilor si vocabularul pe care-l utilizati este lacunar, mai luati si voi si cititi o carte, doua ( PRANZUL DE DUMINICA).

de Sebastian Fogas la 13 mai 2010 - 13:07

Buna ziua! Nu prea vad legatura dintre articol si comentariul domnului Laci. Ce-i drept, cu totii stim ca numarul evenimentelor culturale in Carei a crescut considerabil in ultima vreme, dar din pacate numarul participantilor (fie ei <> membrii ai administratiei locale sau doar simpli cetateni) este invers proportional cu numarul si amploarea acestor evenimente. Probabil oamenii au prea multe probleme, n-au timp, sau (cel mai grav) nu-i intereseaza cultura careiana. Oricum, sunt sigur ca echipa de la Casa de Cultura si toti ceilalti implicati in organizarea evenimentelor culturale vor gasi o solutie pentru trezirea interesului fata de acestea. Cat despre Radio Transilvania, nu inteleg de ce va legati (domnule Laci) de el: in acest articol (sau in comentarii) nu vad nicio lauda la adresa postului. Nimeni nu spune niciunde „cat de grozav” este. Si apropo, in bilantul realizat la finele anului trecut s-a inregistrat o crestere a audientei postului. Poate nu e „atat de grozav”, dar e postul nostru local, al careienilor. Domnule Laci, vad ca totusi cunoasteti emisiuni ale postului(pranzul de duminica)…Daca vocile echipei Radio Transilvania va zgarie urechile, de ce nu schimbati frecventa..?Sau..va autotorturati? In ceea ce priveste vocabularul lacunar…va invit in studio cu cartile de care pomeniti…poate faceti si o emisiune in care sa va etalati vocabularul bogat…o zi buna!

de :)) la 13 mai 2010 - 16:14

Laci esti de :))-su lumii !!!!

de analiza pe text la 14 mai 2010 - 17:19

„Cine din Administratia locala nu participa ? Daca aduceti acuzatii, justificati-va cu argumente. De ce credeti ca RADIO TRANSILVANIA este atat de grozav? Ati facut un sondaj de opinie publica sa vedeti ce jalnici sunteti? Vocile voastre zgarie urechile ascultatorilor si vocabularul pe care-l utilizati este lacunar, mai luati si voi si cititi o carte, doua ( PRANZUL DE DUMINICA”.

apropo de lacunar. „vocile voastre LE zgarie urechile” si „mai luati o carte si cititi”. Acesta este sensul normal si logic al unei idei. In post-ul tau am constatat ca ai un fond lexical de maxim 60 de cuvinte, stimate Laci. In plus, oare esti vreun Robocop de ai capacitatea de a analiza a priori audienta unui post de radio? Take it easy, my illiterate friend!

de Laci la 14 mai 2010 - 17:49

vad ca nu agreati decat laudele, trist ca vocile ascunse ale postului de radio se ascund in spatele pseudonimelor…oricum, ADEVARUL DOARE, sa aveti un weekend plin de ascultatori.

de Laci la 14 mai 2010 - 17:56

Pentru personajul cu analiza pe text

MAI IA O CARTE SI STUDIAZA, apoi fa analize cate doresti pe diferite texte.

de GIGI la 15 mai 2010 - 17:40

LOCICA,vad ca esti afectat tare,probabil esti cu musca pe caciula,lucrezi prin Consiliu cumva /?inteleg,cred ca nici tu nu prea participi la evenimentele culturale, te-au lovit in orgoliu ,te bagi in gura lupului,recomanzi carti,iti dai cu parerea,da vezi ca cei multi iti contramandeaza parerea ta,nu prea te pricepi,ar fi bine sa mai citesti si tu cate ceva despre radio,sunt carti pentru acest domeniu,apoi mai sunt si niste legi si multe alte lucruri,radioul nu e la indemana oricui si mai ales a celor care sunt pe langa, asta e, nu oricine poate fi om de radio,stii cum e.Oricum ,e de aproape 11 ani in Carei,a rezistat si sper sa reziste inca 111 ani,cu ajutorul miilor de oameni care-l asculta si a celor care-l sustin.Pe tine nu te obliga nimeni.Ocupate de tine Asa ca nu-i fi tu inteleptul satului sa recomanzi tuturor carti de citit. Iti recomand eu tie o carte ,”SCIMBAREA MENTALITATII „scrisa de DR.CODUL BUNELOR MANIERE.!!!ti-ar prinde bine,zau.Hai noroc !

de analiza pe text la 16 mai 2010 - 11:10

Laci, o carte se citeste, nu se studiaza. Studiul se face pe idei, e un proces cognitiv mai amplu. Cred ca ma confunzi cu cei de la radio. Cel putin asta am inteles din post-ul tau. Eu le-am luat partea, atat.

de Laci la 30 mai 2010 - 11:44

Gigi draga, vad ca nici gramatica nu cunosti,nu sunt din Consiliu, departe de mine asa ceva, dar tu pari a fi de pe langa radio in totalitate,sigur ca rezista doar careienii sunt toleranti ca intreg poporul acesta.SZIA

Lasati un comentariu