DIN TRĂISTUŢA CU POVEŞTI

• publicat la: 9 iunie 2010
DIN TRĂISTUŢA CU POVEŞTI

Părinţi, bunici, unchi, mătuşi, fraţi, surori, verişori, ba chiar şi vecini! Cu toţii s-au adunat in 5 iunie , orele 10.00, la sala de spectacole , pentru a încheia într-o notă veselă anul şcolar 2009/2010.

Grădiniţa este primul spaţiu de autonomie al copilului, primul loc în care se duce singur  şi  unde începe viaţa lui fară prezenţa permanentă a părinţilor. Este un spaţiu în sine, fizic şi psihic, cu care copilul ,pentru a se adapta, este necesar să poata stabili o relatie.

Nu este doar un spaţiu de aşteptare pe perioada serviciului părinţilor sau până când cineva va putea lua copilul, ci este un spaţiu pe care copilul îl investeşte într-un fel anume şi faţă de care va avea anumite trăiri, se simte ca acasă.

Parada costumelor de tot soiul, culminând cu cele populare, a fost completată de magia ritmurilor populare, moderne sau desprinse din universul candid al copilăriei, dar şi de versuri bine alese şi frumos interpretate.

Acesta a fost modul in care preşcolarii şi-au manifestat cunoştintele, priceperile şi deprinderile însuşite pe parcursul anului şcolar. Fie că au spus “Adio, grădiniţă!” sau numai “La revedere!”, copiii s-au pregatit, astfel, de o vacanţă binemeritată!

Tot în această zi a avut loc şi lansarea revistei ,, TRĂISTUŢA CU POVEŞTI ,, a Grădiniţei cu PP nr.3 Carei,  o revistă pentru copii, părinţi, bunici şi educatoare. Apariţia editorială ,,Trăistuţa  cu poveşti,, a  preşcolarilor de la Grădiniţa cu PP nr.3 Carei este expresia voinţei cadrelor didactice şi este de departe un lucru inedit, dar în acelaşi timp nemaipomenit de binevenit  în condiţiile în care lumea copilăriei, cea dominată de poveşti, de miraculos, tinde să  dispară încet, încet.

Educatoare,

Buzura Berar Nela

Lasati un comentariu