Concurs de spus poveşti la Biblioteca Municipală Carei

• publicat la: 14 martie 2014
Concurs de spus poveşti la Biblioteca Municipală Carei

Poveștile au provocat imaginația copiilor din cele mai vechi timpuri. Fiecare ne aducem aminte de poveștile spuse de bunica la gura sobei în serile lungi de iarnă. Același farmec îl au și astăzi, chiar dacă mijloacele moderne de comunicație le fac o concurență acerbă. În sprijinul acestor afirmații vine concursul de spus povești de la Biblioteca Municipală Carei la care au participat clasa pregătitoare A, învățătoare Renata Suth, și clasa I A, învățătoare Rodica Motișan.

Concursul a avut loc în cadrul parteneriatului educațional „Cărțile copilăriei mele” încheiat între Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” și Biblioteca Municipală Carei”.

S-au înscris la „Cufărul cu povești” câte șapte elevi din fiecare clasă și pentru însuflețirea cu care și-au spus povestea o să-i menționăm pe toți: Alexia Rebeleș, Odette Roman, Milan Someșan, Alexandra Mureșan, Dora Petcu, Lorinc Lucas, Izabela Șteț, Emanuel Guraliuc, Samira Tamagnone, Mihai Nilgesz, Omelina Silaghi, Nyegrai Nikolett, Bogdan Fodor și Alex Andor.

Ca orice concurs, și acesta a avut un clasament final în urma notelor acordate de juriul format din bibliotecarele Nicoleta Latiș, Corina Nuna și Daniela Vidican. Astfel au fost încununați cu marele premiu Samira Tamagnone din clasa I și Alexia Rebeleș din clasa pregătitoare. Pe locul I s-au clasat Omelina Silaghi din clasa I și Milan Someșan din clasa pregătitoare, iar pe locul II Nyegrai Nikolett din clasa I și Alexandra Mureșan din clasa pregătitoare. A treia poziție a fost ocupată de Mihai Nilgesz din clasa I și Lorinc Lucas din clasa pregătitoare.

Prin interpretarea pe care au dat-o poveștilor, vocabularul bogat pe acre au dovedit că îl stăpânesc, toți participanții la concurs au fost câștigători. Prin aceasta obiectivele proiectului educațional au fost atinse în cea mai mare parte.

Inv.Rodica Motisan

comentarii

de glumetu la 14 martie 2014 - 16:45

poveste: cum sa luam examenele fara sa invatam!

de seriosu la 14 martie 2014 - 17:01

e povestea specifica unui fotbalist si a unei blonde sustinute de el de la biblioteca

de curiosu la 14 martie 2014 - 19:11

e pnl de ianculesti ?

de seriosu la 14 martie 2014 - 20:15

ar vrea el….fotbalistu a fost si pe la pnl dar si pe la noua democratie si apoi la fdg iar acum la udmr carei.
la pnl carei a invatat sa vorbeasca si sa se exprime civilizat si dupa ce aprins curaj s-a ocupar de pnl piscolt unde a trimis acasa intelectualii si a adus tot o blonda ca aia de la biblioteca..inte timp s-a ocupat si de bruneta de la satmar la care platea studiile contra servicii in natura.acasa tinea locu la el attila.
acum e bine si cu bronzatele ca de restu nu se poate tine…..

de Ocean la 14 martie 2014 - 20:25

De seriosu. De ce te bagi in viata intima, si personala a cuiva. De ce o jignesti pe onorabila Doamna. Sunt ferm convins ca Doamna nu te-a jignit. Atunci tu de ce o faci. Fiecare are dreptul la viata lui.

de seriosu la 14 martie 2014 - 22:57

unde este (j)icnirea?
in ce liga joci oceane?

de Gigi la 15 martie 2014 - 10:17

Daca participa tamplarul si fotbalistul,locurile I si II sant rezervate.

Lasati un comentariu