Bulgaria îşi va plăti bugetarii în funcţie de performanţe

• publicat la: 17 iulie 2010
Bulgaria îşi va plăti bugetarii în funcţie de performanţe

Guvernul bulgar a aprobat un proiect care prevede modificarea grilei de salarizare a funcţionarilor publici, o pondere de 25 la sută din salariile acestora urmând să depindă de performanţele individuale, informează site-ul Novinite.com.

Restul de 75 la sută din salariu va depinde de atribuţiile de serviciu, de abilităţile profesionale, de cunoştinţe şi studii.

Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea creşterii cu zece la sută a salariului de bază în toate instituţiile statului, inclusiv a salariului minim şi maxim.

Schimbările vor fi introduse în proiectul de buget pe anul 2011. Angajaţii Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării nu vor intra sub incidenţa acestei legi.

Primele sau bonusurile suplimentare vor fi acordate doar pentru rezultate concrete.

În prezent, sistemul  acordării primelor diferă în instituţiile de stat din Bulgaria. Spre exemplu, 53 la sută din salariile angajaţilor Comisiei pentru Concurenţă provin din bonusuri, precum şi 55 la sută din salariile angajaţilor Ministerului Finanţelor. Angajaţii Ministerului de Interne şi celui al Apărării nu primesc bonusuri.

ziare.ro

Lasati un comentariu