Bilete de odihnă pentru bugetarii sătmăreni

• publicat la: 12 iulie 2011
Bilete de odihnă pentru bugetarii sătmăreni

Nu mai puţin de 893 de bilete de odihnă sunt la dispozitia bugetarilor sătmăreni în staţiunile din România, începând din 7 iulie 2011. Casei Judeţene de Pensii Satu Mare i-au fost alocate 893 de bilete de odihnă la mare, la munte si în alte staţiuni. Un procent de 83,33% din numărul biletelor va fi distribuit confederaţiilor sindicale reprezentative la nivel naţional pentru salariaţii din ramurile socio-profesionale pe care acestea le reprezintă, iar restul de 16,67% pentru soluţionarea cererilor persoanelor îndreptătite, care nu fac parte din sindicat.

Societătile comerciale au posibilitatea să ofere şi ele angajatilor astfel de bilete de odihnă dacă au constituit un fond social de 2% asupra fondului de salarii, cheltuieli deductibile din impozitul pe profit, conform prevederilor Codului fiscal. Perioadele cele mai solicitate sunt in cursul lunilor iulie şi august, bugetarii plecând in sejur de 6 zile atât la mare, cât si la munte. Cele mai solicitate staţiuni sunt Olimp, Neptun, Saturn, Felix, Predeal, Buşteni, Felix, Căciulata, Herculane.

De aceste bilete de odihnă pot beneficia asiguraţii în sistemul public de pensii care îşi desfăşoară activitatea în institutiile publice. De asemenea, beneficiază de bilete de odihnă şi soţul sau soţia persoanei îndreptătite, dar si copii persoanei îndreptătite care au vârsta cuprinsă între 6 si 8 ani la data eliberării biletului si urmează cursurile unei unităti de învătământ preuniversitar. Pentru a beneficia de bilet de odihnă bugetarii trebuie să facă o cerere de solicitare a biletului de odihnă. De asemenea, este nevoie de o adeverintă eliberată de angajator din care să reiasă că acesta nu a constituit fondul social de 2% pentru bilete de odihnă si tratament, precum si calitatea de asigurat a solicitantului. Bugetarii vor beneficia de 50% reducere din pretul biletului de odihna in cazul in care salariul este mai mic sau egal cu salariul mediu brut de la stat, anume 2.022 lei. In ceea ce privesc bilete de tratament pentru pensionari, Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare pune la dispozitie 293 de bilete şi a cerut suplimentarea acestora pentru a-i putea mulţumi pe cei care şi-au depus cereri.

sursa TV1SM

comentarii

de Murphy la 12 iulie 2011 - 22:16

i love communism

Lasati un comentariu