Ministerul Educaţiei caută 70 de profesori, pentru a-i angaja cu 2.000 euro

• publicat la: 20 iulie 2010
Ministerul Educaţiei caută 70 de profesori, pentru a-i angaja cu 2.000 euro

Ministerului Educaţiei derulează un program prin care caută profesori, pe care să-i plătească cu peste 2.000 de euro pe lună. Dascălii ar urma să predea în ţările unde există comunităţi mari de români.

Ministerul Educaţiei scoate la concurs pentru viitorul an şcolar aproape 70 de posturi de profesori, care să predea limba şi civilizaţia românească în Spania, Italia şi Belgia.

Dacă în ţară profesorii sunt bugetarii cel mai prost platiţi, în ţările din Uniunea Europeană aceştia pot câştiga chiar şi peste 2.000 de euro. Bani plătiţi tot de Ministerul Educaţiei! Dar nu e obligatoriu să fie profesor. Orice absolvent care are studii superioare în domeniile umaniste şi un portofoliu stufos poate ajunge la interviul de angajare organizat de Institutul Limbii Române (ILR). Numai că au prioritate profesorii care au predat acest curs anii trecuţi.

„Un profesor din România poate pleca, dar este o opţiune pur personală. Este un sistem total diferit de cel românesc, cu o singură condiţie: sa aibă acte de rezidenţă şi să cunoască limba ţării respective”, Ionela Dabija, coordonator programe ILR .

Pe lângă cursurile cu limbă română, profesorii îşi pot găsi şi alte joburi. „Aproape toţi au şi alt job. Este ca o completare a veniturilor”, a mai spus Ionela Dabija. Ministerul Educaţiei aşteaptă dosarele de înscriere începând cu data de 2 august.

ziare.ro

comentarii

de Compy la 20 iulie 2010 - 16:57

mai bine ai parasi ministerul, D-le MINISTRU, sau mai bine ti-ai plati profesorii din tara .

de Ioan Asan la 10 noiembrie 2010 - 09:45

D-l ministru Funebru!

Lasati un comentariu