25 milioane euro pentru profesorii care merg la sate

• publicat la: 12 septembrie 2016
25 milioane euro pentru profesorii care merg la sate

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, luni, că Ministerul Fondurilor Europene va lansa un program de 25 de milioane de euro, prin care profesorii sunt incurajati să se stabileasca în mediul rural.

Premierul a adăugat că banii vor fi folositi pentru a crea institutiilor de invatamant de aici conditii „cât de cât apropiate de scolile mai privilegiate din marile orase”.

„Ministerul Fondurilor Europene va lansa un program de 25 de milioane de euro intitulat ‘Profesori motivati in scoli defavorizate’, un program prin care incercam sa gasim masuri, sa incurajam profesori buni, tineri, cu idei sa se instaleze si sa ramana in mediul rural tocmai pentru a contribui prin asta si la crearea unor conditii cât de cât apropiate intre scolile mai privilegiate din marile orase si cele din mediul rural”, a declarat premierul Dacian Ciolos.

Prim-ministrul a precizat că este evidentă nevoia de profesionalizare a managementului scolar, adaugând că, in aceasta toamna, Ministerul Educatiei organizează concursuri pentru ocuparea functiilor de directori la unități de invatamant.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu