7 motive să consumi varză murată!

• publicat la: 6 decembrie 2010
7 motive să consumi varză murată!

Sezonul murăturilor e abia la început şi majoritatea dintre noi avem acasă un butoiaş cu varză murată pe care o consumăm alături de fripturi sau legume.

Insă ştiţi care sunt beneficiile acestei legume murate? Deşi noi poate o consumăm doar la sarmale şi fripturi, bunicii noştri cunoşteau beneficiile nutriţionale şi medicale ale acesteia şi o mâncau cu poftă in orice ocazie.

Iată care sunt cele 7 motive pentru a consuma cât mai multă varză murată!

7. Este delicioasă – dacă este pusă după o reteţă bună, varza murată are un gust perfect şi poate fi mâncată alături de preparate din carne, de cartofi la cuptor sau orice alte bunătăţi.

6. Combate anemia! varza murată conţine: vitamine din complexul B, magneziu, acid folic, potasiu, fier şi iod.

5. Slăbeşte! Este unul dintre puţinele alimente ce are calorii „negative”: cu cât mănânci mai multă varză, cu atât slăbeşti mai mult. In plus, reglează digestia şi ajută la detoxifierea organismului.

4. Are efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. Consumul constant de varză murată stabilizează şi tratează oscilaţiile de tensiune arterială.

3. Te menţine tânăr! Varza murată este singurul aliment care conţine vitamina B12 in stare pură, care protejează sistemul nervos şi te menţine tânăr şi in formă.

2. Intăreşte sistemul imunitar! varza murată este mai bogată in vitamina C decât varza in stare proaspătă, oferă protecţie antioxidantă şi ajută la intărirea sistemului imunitar. Acum ,in această perioadă a gripei, este cu atât mai recomandat consumul de varză murată!

1. Creşte apetitul sexual! Varza murată este un aliment afrodiziac pentru bărbaţi, iar consumul de 5 ori pe săptămână a acesteia creşte apetitul şi prelungeşte erecţia.

sursa culinar.ro

comentarii

de Cucu la 7 decembrie 2010 - 15:31

Ati uitat cel mai important motiv: combate cu succes mahmureala.

Lasati un comentariu