Noua locaţie a staţiei de microbuz

• publicat la: 10 decembrie 2010
Noua locaţie a staţiei de microbuz

Urmare a  lucrărilor de reamenajare a spaţiului public ,efectuate cu ocazia construirii centrului comercial Kaufland, staţia de microbuz existentă  pe platoul din faţa Mobicrasna a fost desfiinţată.Noua locaţie a acestei staţii a fost dezbătuta in cadrul  ultimei şedinte  a Consiliului Local .

Au existat mai multe propuneri in acest sens , cum ar fi zona din P-ţa Avram Iancu , pe strada cu sens unic, sau zona din faţa unităţii CEC unde CL a aprobat mai demult chiar amenajarea unei parcări publice.Propunerea consilierului Rusu Marius a  vizat zona din spatele blocului 15, de pe Calea Armatei Române,in parcarea mare , care  dispune de  spatiu generos  pentru acest scop.Varianta finala adoptata de consilieri a fost  spatiul verde din faţa  fostului sediu al Poştei, unde se va construi o parcare adecvată unei staţii de microbuz.

In cadrul aceleiaşi şedinţe ,consilierii au aprobat  şi schimbarea  regimului juridic al blocului ANL de pe strada Cpt.Zăgănescu 7/A, astfel incât locatarii acestuia să poată  cumpăra apartamentele inchiriate in prezent.

Cu unanimitate de voturi , Consiliul Local,întrunit in 30 noiembrie 2010, a alocat cultelor  religioase  suma de 120.000 lei in vederea realizării de investiţii . Astfel, Bisericii Ortodoxe  i-au fost repartizate 41.748 lei, Bisericii Romano-Catolice 42.516 lei , Bisericii Reformate 25.224 lei , Bisericii Greco-Catolice 8.580 lei iar altor culte 1.932 lei.  La propunerea consilierului Temfli Vasile, fiecare cultă religioasă a donat 2% din sumele primite Protopopiatului  Romano-Catolic.

Daniela Ciută

comentarii

de viorel la 15 decembrie 2010 - 13:04

exista cult religios nu CULTA ok

Lasati un comentariu