Guvernul va prelungi până la 31 decembrie termenul de recalculare a pensiilor militarilor

• publicat la: 24 ianuarie 2011
Guvernul va prelungi până la 31 decembrie termenul de recalculare a pensiilor militarilor

Membrii coliţiei de guvernământ au decis luni ca Executivul să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care se va prelungi termenul de recalculare a pensiile militarilor până la 31 decembrie 2011, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul UDMR Kelemen Hunor.

Kelemen a menţionat că, ulterior, ministrul Muncii, Ioan Botiş, va veni cu o propunere, el menţionând că, în acest sens, membrii coaliţiei nu au discutat aspecte tehnice legate de acest subiect.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după o întâlnire cu premierul Emil Boc şi ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Interne, Traian Igaş şi directorii serviciilor de informaţii, că, urmare a deciziei ICCJ, HG 735/2010, care cuprinde normele de aplicare a Legii 119/2010 se supendă.

El a menţionat însă că Legea 119, pe baza căreia se recalculează pensiile, rămâne în vigoare.

sursa  Mediafax

comentarii

de PANI HACITIN la 18 februarie 2011 - 14:25

Ca sa judeci armata trebuie sa ai cunostinte temeinice despre acest prea complicat sistem..Armata se compune din oameni caracterizati prin stiinta,multa stiinta de carte in domeniu, dar si in celelalte domenii,buna organizare,puternici,cu onoare,patrioti e.t.c.Se pot aduna si reorganiza impecabil la nevoie.Este pacat ca au ajuns sa fie judecati de niste neica nimeni La inundatii si alte calamitati sau catastrofe naturale ar trebui sa fie lasati sa se zbata singuri, ca pestele pe uscat si sa piara ca prostii .in astfel de situatii. Ar trebui sa ne ajutam doar intre noi si atunci sa vada rezultatele.acesti ingusti la minte. Trebuie sa stie ca cele mai mari descoperiri ale stiintei se aplica in domeniul militar si apoi in altele si daca nu ar avea oameni cu o buna pregatire nu ar putea sa aplice. aceste tehnologii noi in toate domeniile de activitate civile IN REST NUMAI DE BINE …….

de PANI HACITIN la 15 martie 2011 - 15:41

De ce se da atata in pensionarii care au fost obligati sa iasa anticipat, sacrificati pentru intrarea in N.A.T.O.?In primul rand, acesti oameni au primit acei bani ca sa supravietuiasca dupa un sut in dos de la alt guvern, si cu banii aia eventual sa traiasca pana cand le vine decizia de pensionare anticipata(care in unele cazuri a durat luni de zile).Acei bani nici nu s-au dat, din cate stiu, de statul roman,ci chiar de N.A.T.O.. Multi vorbesc ca si cum ei au fost favorizati cumva de statul roman cu pensionarea anticipata si cu salarii compansatorii si sunt uimita de atata prostie!Cum e favorizat un om ca e pensionat cu forta? Un om cu cariera militara,nu civila, dupa ce a muncit si trait intr-un sistem militar, a facut scoala militara,o academie militara eventual,a renuntat la drepturile civile, de a avea o afacere ,de a intra in politica, a renuntat la viata privata fiind 24 din 24 in serviciul militar,riscandu-si zilnic viata. Asta poate nu ar fi o tragedie pentru un civil ,dar sa ai experinta in munca zeci de ani in sistemul militar si sa te trezesti pe piata civila care sunt sansele reangajarii? Unii au reusit si asta, si s-au reangajat pe unde au putut,companii de stat,private sau ministere.Nu zic ca nu sunt printre ei exceptii politice ,de generali poate care s-au angajat cu pile sau mai stiu eu cum, vorbesc de oamenii cu salarii normale. Acestia au fost calcati in picioare de actualul guvern,au fost facuti hoti si nesimtiti,dupa ce si-au aparat tara, si pusi sa aleaga intre salariu si pensia castigata deja, pentru ca au avut”privilegii”-salarii compensatorii.Dar nu e de ajuns,acum li se incalca din nou dreptul la pensie( drept de proprietate),si fara nici o baza legala li se fura in unele cazuri si 60% din pensie.Ce au facut acesti oameni pentru a merita un asemenea tratament din partea statului roman?N-au respectat legea, au furat?De ce alte state stiu sa-si respecte armata,prima linie de aparare in caz de orice(razboi,calamitati naturale) si noi nu? Sa inteleg ca si minerii carora li s-au inchis minele si au primit salarii compensatorii sa traiasca sunt niste privilegiati ai statului roman? Guvernul pare sa aiba o ura pentru acesti oameni,vanandu-i de cand a venit la putere,amenintandu-i cu sistemul contributivitatii,care e imposibil de aplicat la niste oameni care nu au lucrat in civil,nu au avut salarii medii pe economie,au avut solde;nu au avut nici carte de munca!Nicaieri in lume nu se face un asemenea sistem de recalcul al unui drept deja castigat,acest lucru fiind o incalcare a dreptului de proprietate, sa nu mai zic ca nu are nici o lege la baza,nu are nici o logica de bun simt macar.Eu vreau sa stiu cine va pedepsii oamenii care incalca legea,prin nerespectarea dreptului de proprietate si cine o sa le aduca linistea acestor oameni amenintati mereu cu taieri de catre Domnul Boc? Respect militarilor si tuturor pensionarilor din acesta tara! Numai bine!

de PANI HACITIN la 16 martie 2011 - 19:28

Cat de viteji sunteti voi, anonimii. Nu uitati, anonimilor, ca, daca, militarii acestei tari nu si-ar fi facut datoria la un anumit moment, ati fi vorbit orice alta limba in afara de cea de acum sau, poate, nici macar nu ati fi existat. Nu uitati, anonimilor de peste tot, militarii sunt in slujba tarii pana la pensie, zi de zi, pe cand civilii se bucura de seri si weekend-uri, in liniste si pace. Asadar, anonimilor, ciocul mic si joc de glezne , pentru ca datorita militarilor acestei tari stati voi acasa, cu berea in fata, si scrieti ce vreti sau nu vreti pe net. RUSINE, ANONIMILOR!!! .In ’68 cand tremura rahatu’ in romani,tu, fireste, fiind din generatia care are numai drepturi,astia de care vorbesti tu acum,au plecat in dispozitivele de lupta,fara sa stie daca nu incepe al III lea razboi mondial,nici nu cred ca s-au gandit ca lasa copii,sotii ,in urma,au plecat fara sa comenteze. Aaaaaa, ca UNII dintre ei au mai baut?! Da’ tactu’,mai ,,intelectual” crezi ca nu a baut din cand in cand? Citeste putina istorie,intrebati parintii cum a fost atunci…nu ti-ar strica sa fii mai ponderat si mai aproape de subiect. In TOATE tarile civilizate militarii au un statut special…esti penibil…demn de mila. STUPIDITATEA SI INVDIA NE FAC VIATA AMARA …AMARA…… In rest numai de bine ….

de gabi la 16 martie 2011 - 20:57

mai PANI, dar numai tu ai commenturi pe aici…de cine te iei? nu inteleg…s-au sters intre timp?

de gabi la 16 martie 2011 - 20:59

ah, si cand zici generatia care are numai drepturi, sper ca nu te referi la cei tineri. nu ai vrea sa te fi nascut tu in anii 80-90 in romania. chiar nu ai fi vrut!

Lasati un comentariu