Mincinosul la Teatrul de Nord

• publicat la: 19 februarie 2011
Mincinosul la Teatrul de Nord

Duminică 20 februarie 2011, ora 19.00,secţia română a Teatrului de Nord prezintă la Sala Mare,spectacolul

MINCINOSUL după Carlo Goldoni.Adaptarea şi regia artistică apartin lui Ovidiu Caiţa.

Distribuţia: Ciprian Vultur, Alina Negrău, Diana Turtureanu, Dorin C. Zachei, Camelia Rus, Vlad Mureşan, Mihai Dămăcuş, Vlad Chico/Stelian Roşian, Renata Heidel, SilviaRuba/Brigitte Heim

„Vom iubi totdeauna mi­nunatul adevăr, învăţând de la mincinosul nostru că minciuna îl face pe om ridicul, fără încredere, urât de toată lumea; şi, ca să nu fim mincinoşi, e bine să vorbim puţin, să preţuim adevărul şi să ne gândim la urmări.” (Mincinosul,Carlo Goldoni)

In 27 februarie 2011 , sunteţi invitaşi să vizionaţ piesa i Jack lunetistul de Radu Macrinici.

Piesa anului 2009, „Jack Lunetistul” de Radu Macrinici,câştigătoare a concursului “Cea mai bună piesă românească a anului” organizat de UNITER, va fi prezentată în premieră pe scena Teatrului de Nord Satu Mare duminică

27 februarie 2011, de la ora 19.00.

Spectacolul este regizat de Gelu Badea şi  îi are în distribuţie pe Dana Moisuc, Ciprian Vultur, Dorin C. Zachei, Mihai Dămăcuş, Vlad Mureşan, Tibor Székely, Sergiu Tăbăcaru, Diana Turtureanu, Stelian Roşian.

Scenografia Cristian Gătina; percuţie live Cserey Csaba; muzica Mircea Florian.

Radu Macrinici, născut în 1964, licenţiat în litere, este unul dintre cei mai importanţi dramaturgi ai perioadei contemporane. A fost directorul Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu-Gheorghe, a creat Fundaţia „Liga pentru Teatru”, a fost profesor de „creative writing” la Universitatea Braşov şi directorul Teatrului din Turn Sighişoara.

Din 1992 conduce Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER, cel mai vechi festival internaţional de teatru din România.

A fost premiat de Hostage Production London, Ministerul Culturii, Uniunea Scriitorilor din România, Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, iar, la UNITER, a câştigat acelaşi concurs şi în 1997, cu textul „T/Ţara mea”.

Biletele le puteţi procura de la Agenţia teatrală situată pe str. Horea nr. 6

Telefon: 0261712106

Program:

Luni – Vineri: 10.00 – 17.00

Sâmbătă: 10.00 – 13.00

şi cu o oră înainte de fiecare spectacol

Preţurile biletelor:

Premieră – 25 lei

Adulţi – 15 lei

Elevi, studenţi, pensionari – 10 lei

Copii – 5 lei

Spectacole de Studio – 10 lei

redacţia

Lasati un comentariu