Mişcarea Verzilor – cel mai nou partid din România. E format din oameni care nu au mai făcut politică

• publicat la: 28 februarie 2011
Mişcarea Verzilor – cel mai nou partid din România. E format din oameni care nu au mai făcut politică

Partidul ‘Mişcarea Verzilor’ este cea mai nouă formaţiune politică din viaţa românească, „o formaţiune construită cu oameni noi’ care, conform co-liderului formaţiunii, Remus Cernea, „nu au mai făcut politică până acum“, conform Agerpres.
Într-o conferinţă de presă susţinută duminică, Remus Cernea a declarat că România este ţara cu cele mai restrictive condiţii din Uniunea Europeană pentru înregistrarea unui partid.

„În 12 ţări membre ale UE un partid poate fi înfiinţat cu până la 10 membri. În Bulgaria cu 50, în Polonia şi Estonia cu câte 1.000, în timp ce limita maximă, în afară de România, este în Portugalia cu 7.500 de persoane. În România este nevoie de 25.000 de membri fondatori, cel puţin 700 din minim 18 judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti“, a declarat Remus Cernea.
Acesta a adăugat că va face o propune pentru o nouă lege a partidelor, în care o formaţiune să poată fi înfiinţată cu un număr de aproximativ 500 de membri, semnăturile urmând să fie strânse din cel puţin patru judeţe ale ţării.

Remus Cernea a acuzat şi modul în care o persoană poate să candideze la alegeri spunând că suma pe care trebuie să o plătească un candidat transformă competiţia electorală într-una rezervată exclusiv celor cu posibilităţi financiare uriaşe.
Soluţia propusă de noul partid ar fi ca legea electorală să prevadă „o taxă globală fixă, la nivel naţional, pentru fiecare partid competitor, de maxim 5.000 de euro“.

Un alt punct pe lista Mişcării Verzilor o reprezintă actualul sistem de finanţare a partidelor politice care, în opinia lor, ‘discriminează partidele mici şi facilitează dezvoltarea unui sistem paralel, ilegal, de finanţare a partidelor’.

Mişcarea Verzilor este o formaţiune înfiinţată la sfârşitul anului 2010. Actorul Mugur Mihăescu, cunoscut mai ales pentru rolul lui Garcea din trupa de comedie Vacanţa Mare, a fost ales  preşedintele Partidului Verde (PV), succedându-i în funcţie lui Silviu Popa, care a fost ales preşedinte la congresul din 2009.

sursa   Antena3

comentarii

de Garcea la 2 martie 2011 - 11:33

Garcea nu e la Miscarea Verzilor ci la Partidul Verde. Miscarea Verzilor e formata de o echipa plecata din Partidul Verde tocmai pt ca acesta a inceput glume politice. Proaste.

de zz la 2 martie 2011 - 14:17

varza articol. Ori gandeste cu curul cel acre a facut articolul, ori e la deruta!

de glume garcea la 2 martie 2011 - 14:26

Garceo,nu vazusi ca scrisera in final de partidul tau?vrei sa-ti faci reclama ?
noi citiram tot da tu n-ajunsasi la capat.sa fii iubit ca tare ne placi!

Lasati un comentariu