Politicienii au cerut unor inculpaţi în dosarul de la Halmeu să păstreze tăcerea

• publicat la: 11 martie 2011
Politicienii au cerut unor inculpaţi în dosarul de la Halmeu să păstreze tăcerea

Cu ocazia rejudecării cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de doi inculpaţi în dosarul mitei de la Vama Halmeu, procurorul DNA a susţinut în faţa Tribunalului Satu Mare că “persoane politice le-au cerut unor inculpaţi să păstreze tăcerea şi totul va fi bine”.

Surse judiciare au declarat, joi, pentru Mediafax, că procurorul DNA a susţinut, miercuri, în faţa magistraţilor Tribunalului Satu Mare, cu ocazia rejudecării cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Liviu Florian şi Ion Savu în dosarul mitei de la Vama Halmeu, că “a fost impusă Omerta” şi că “persoane politice le-au cerut unor inculpaţi să păstreze tăcerea şi totul va fi bine”.

Aceleaşi surse au precizat că persoanele care au refuzat să dea orice fel de declaraţii în dosarul Vămii Halmeu sunt fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean, şi Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între şeful ANV şi fostul şef al Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu.

Pe de altă parte, procurorul DNA a spus în faţa instanţei că la dosarul cauzei există o declaraţie din 17 februarie 2011 a inculpatului Ioan Romeo Niţu, potrivit căreia un anume “Adrian” din ANAF a făcut presiuni asupra sa pentru a păstra tăcerea, procurorul precizând că acel “Adrian” se află acum în arest.

Tribunalul Satu Mare a respins, joi, cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de Liviu Florian şi Ion Savu.

sursa Adevarul.ro

Lasati un comentariu