Ziua văzută de Ziare.ro : Martirii României spânzuraţi in piaţa publică, cu faţa spre Budapesta

• publicat la: 16 martie 2011
Ziua văzută de Ziare.ro : Martirii României spânzuraţi in piaţa publică, cu faţa spre Budapesta

Bine v-am găsit! Avem in faţă o zi frumoasă, caldă, şi la propriu şi la figurat, iar spre seară si la noapte incep ploile şi chiar lapoviţa si ninsoarea aşa cum tocmai spuneam zilele trecute când vă sfătuiam să nu vă lăsati amăgiti pentru că vremea e schimbătoare.

Dar să pornim la drum să vedem ce mai e nou prin ţară si prin Capitală.

La CFR a fost o grevă de două ore, dimineata, de la 7,00 la 9,00, care a incurcat multă lume. Din JURNALUL NATIONAL aflăm că au fost oprite  500 de trenuri din toată ţara iar reprezentanţii CFR au declarat că trenurile vor avea, din acesta cauza, întârzieri de cel puţin două ore. Sindicaliştii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură au declansat protestul pentru ca nu au ajuns la nicio intelegere pe contractul colectiv de muncă in cele 9 ore in care au negociat cu reprezentanţii companiilor feroviare.

Se mai anunţa si un miting de amploare in Capitală. Va incepe la prânz. Confederaţiile sindicale sunt nemulţumite de modificările din Codul Muncii si au decis organizarea protestului astăzi când, la Parlament, va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură intitulată „Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentate”, depusă de opoziţie la adresa Guvernului împotriva Codului Muncii.

MONEY.RO apreciază că la protestul de astazi, din fata Parlamentului vor participa peste 50.000 de oameni si anunţă că primele autocare cu protestatari, de la Timisoara, au intrat deja în Capitală si precizează că traficul va fi restricţionat azi în Bucuresti pe parcursul intregii zile si in cursul noptii, până la orele 3,00 dimineata.

Grevă, moţiune, proteste. Acesta ar fi tabloul principal al evenimentelor de azi. Dincolo de asta insă viaţa merge inainte, cu toate bunele şi relele sale.

Consemnez un fapt deosebit care s-a petrecut ieri la Sibiu. Deşi este atât de distrusă de cutremure, tsunami şi de defectarea reactoarele centralelor nucleare, Japonia, n-o să credeţi, ajută România. Guvernul japonez trimite 69.827 de euro, fonduri neramburasabile la Sibiu spun cei de la ADEVARUL , banii urmând să fie folositi de Spitalul Judeţean pentru achizitionarea de aparatură medicala, după ce a câştigat un proiect cu finanţare nerambursabilă.

Si acum să “plonjăm” in politică, unde apele sunt foarte tulburi si mâlul trece de cap. Un episod socant, pe care nu am cuvinte suficiente să il calific, a avut loc ieri la Miercurea Ciuc unde, asa cum relatează si ROMANIA LIBERA , de Ziua maghiarilor de pretutindeni, Avram Iancu a fost spânzurat …

Aceeasi sursă ne dă şi detalii oripilante : Reprezentanţii Gărzii Secuieşti au spânzurat, în centrul oraşului Miercurea Ciuc, o efigie a lui Avram Iancu. Autorul acestei mascarade este un inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita, Barna Csibi, un tânăr cunoscut pentru atitudinile sale extremiste, membru marcant al Asociaţiei de Cultură şi Tradiţii „Garda Secuiască”, neînregistrată juridic. „Garda Secuiască” este, de fapt, o aripă a organizaţiei fasciste „Garda Maghiară”.

Aceasta din urmă a fost interzisă oficial inclusiv pe teritoriul Ungariei. Evenimentul a fost organizat chiar de 15 martie, zi în care maghiarii aniversează începerea Revoluţiei de la 1848.
În timpul acesteia, trupele rebele maghiare, conduse de Ludovic Kossuth, au luptat împotriva armatei austriece, dar şi împotriva trupelor comandate de Avram Iancu.

Barna Csibi i-a organizat “Craisorului” , ieri, un proces, dupa care a spânzurat efigia lui Avram Inacu. În cadrul „spectacolului” oferit de Barna Csibi, Avram Iancu a fost judecat de „un tribunal” şi condamnat la moarte prin spânzurare sub acuze de crimă împotriva umanităţii şi genocid. „Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi a secuilor”, a precizat, la final, Barna Csibi.

Autorităţile s-au sesizat şi vor lua măsuri, mai aflăm din aceeaşi sursă. Să vedem dacă Barna Csibi va scăpa doar cu o amendă sau va ajunge după gratii, cum s-ar cuveni, pentru grava ofensă adusă statului român.

O reactie imediată ar fi trebui să aibă şi seful statului si premierul si, desigur PDL si UDMR care se află impreună la guvernare. Ea nu există incă!

Probabil pentru că pedelistii au acum alte probleme pe cap, lupta pentru putere in primul rând care se duce, pe infundate deocamdată, intre Blaga si Boc.

Din GANDUL aflăm de pildă că acuzat de presedinte că „a furat startul” la alegerile interne, Vasile Blaga i-a răspuns, ieri, lui Traian Băsescu: „Nu am auzit când s-a fluierat startul. Domnul Boc şi-a anunţat primul candidatura, eu am fost al doilea”. Vasile Blaga a mai declarat că sprijinul pe care Traian Băsescu i-l acordă lui Emil Boc nu îi va crea un dezavantaj în competiţia electorală.

Si Cezar Preda are meci cu Băsescu afirmă  COTIDIANUL,după ce si acesta a fost criticat de seful statului. Vicepreşedintele PDL îi transmite lui Basescu că va candida acolo unde vrea el : “… Văd că nu se apreciază munca unor oameni de 10 ani. Nu suntem numai mămăligi… fac compromisuri, dar au şi ele o limită”. Preda vrea să ajungă secretar general al PDL cu Blaga la cârmă. Nu cu Boc. Dar pe Boc il susţine Băsescu.  Asta e la pedelistii.

Dar si la UDMR e la fel, adică nu au timp sau nu vor să se delimiteze de “călăul “ lui Avram Iancu, Barna Csibi. Oamenii sunt ocupati cu obtinerea cetăţeniei maghiare si, de ce nu, cu câştigarea autonomiei. Iată si o mostră,oferită tot de GANDUL care consemnează opiniile unor cetăţeni români de etnie maghiară, cu functii in statul român, după ce acestia au obţinut si cetăţenie maghiară :
„Este o bucurie, dar şi un semnal către secui că noi trăim cu faţa spre Budapesta, aşa cum am trăit şi în urmă cu 90 de ani, sau timp de 90 de ani. Acum au fost rezolvate doar formalităţile, pentru că în inima noastră, inima secuilor, am fost şi suntem parte a naţiunii maghiare. Vreau să-i îndemn pe toţi secuii să dobândim cetăţenie ungară, dar să trăim şi să muncim aici, acasă, în Ţinutul Secuiesc”, a declarat Tamas Sandor, presedinte al Consiliul Judetean Covasna, la ieşirea din clădirea Consulatului, arătând mândru certificatul de cetăţean al Ungariei.

Si asa, de final, o veste si despre seful ANAF, Sorin Blejnar. Tocmai am aflat-o din JURNALUL NATIONAL care titrează :Blejnar, „Naşul Mare” pentru mafioţii din Braşov care da mai multe detalii:
Seful ANAF, precizează sursa, este cercetat pentru complicitate la contrabandă şi evaziune fiscală.

„Spaima contrabandistilor” in fişa oficială de post, presupus membru al „Famigliei” infractorilor din Braşov. Aceste două supranume, contradictorii in aparenţă, descriu unul si acelasi personaj: pe presedintele ANAF, Sorin Blejnar, iar concluzia respectivă aparţine anchetatorilor braşoveni.

Potrivit unor surse judiciare incă din vara anului 2010, Blejnar este investigat de politisti si procurori, pe baza unei suspiciuni extrem de grave: protejarea contra-cost a unor grupări specializate in contrabanda cu petrol si evaziune fiscală.

Contactat telefonic de Jurnalul National, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a spus că nu stie nimic despre investigatiile de la Braşov. „Sunt niste simple supozitii. Nu mi s-a comunicat oficial că aş fi cercetat penal in România sau in altă ţară.”, a declarat Blejnar. Intrebat dacă isi va da demisia in cazul in care cercetarile se confirmă, Blejnar a inchis telefonul.

Blejnar a inchis telefonul iar noi inchidem aici Ziua văzută de Ziare.ro .

comentarii

de karym la 17 martie 2011 - 06:54

cei care veti mai fi peste 25-30 ani veti vedea ce se va alege din mandra natie maghiara…praful.

de un fleac la 19 martie 2011 - 08:21

barna csibi trebuie expulzat din tara cu interdictie de a mai pasii vreodata pamant romanesc. du te nefrate ca cetatenia se i a gratis c-o sa iei si o bata n gura dincolo, nik mai mult

Lasati un comentariu