Cum să-ţi detoxifiezi organismul după masa de Paşti

• publicat la: 26 aprilie 2011
Cum să-ţi detoxifiezi organismul după masa de Paşti

De obicei în perioada de Paşti românii au tendinţa de a mânca mult şi diversificat. Mesele copioase îngreunează digestia şi afectează buna funcţionare a organelor interne. După orice exces alimentar avem nevoie de o cura de detoxifiere. Iată o metodă de restabilirea a echilibrului intern propusă de kudika.ro.

In prima zi, dimineaţa se consumă doar un iaurt. Până la masa de prânz puteţi consuma o salată de legume proaspete sau două fructe proaspete. La pranz puteti consuma doar un bol de supa/ciorba de legume, fara carne. Pana la cina aveti voie doar fructe si legume crude (salate). La cina veti consuma din nou o supa/ciorba de legume.

Nu aveti voie cereale, paine sau alte alimente în afara celor specificate, puteţi folosi sare, ulei si piper la salata. Consumaţi minim doi litri de apa. Nu aveti voie alte lichide, nici cafea.

În următoarele trei zile, dimineata se consuma un iaurt. Restul zilei se consumă doar legume crude, fără alte condimente, fără ulei, puteţi pune doar sare. Se bea doar apă, recomandat peste doi litri pe zi. Puteţi avea câte mese doriţi, cu condiţia să consumaţi legumele in stare crudă.

Aliatul numărul unu in purificarea organismului este mierea. Pe lângă gustul bun, mierea posedă o mulţime de proprietăţi curative. O cură cu miere este tocmai ce iţi trebuie pentru a restabili buna funcţionare a organismului.

O cură de detoxifiere de cinci zile cu aceste produse vă va ajuta organismul să scape mai repede de toxinele acumulate din alimentatie si din mediul inconjurător.

Ziua 1:

Mic dejun: o linguriţă cu polen, două lingurite de miere cu lăptisor de matcă si o felie de pâine de graham prăjită si o cană cu apă in care puneti o lingură de oţet de mere.

Prânz: o felie de pâine graham prăjită, o cană de apă cu o lingură de oţet de mere si două lingurite de miere .

Cina: o felie de pâine graham prăjită şi o cană de apă cu o lingură de oţet de mere si o lingură de miere.

Ziua 2:

Mâncaţi la fel ca in prima zi, dar nu consumati pâine dimineata.

Ziua 3:

Aveti acelaşi meniu ca in prima zi, dar fără pâine deloc.

Ziua 4:

Tineţi acelasi meniu  ca in a doua zi.

Ziua 5:

Se mănâncă la fel ca in prima zi.

Din ziua a şasea se revine treptat la hrana normală dar mai usor, se incepe cu supe de legume şi legume crude, apoi din a opta zi se revine la peşte, carne etc.

Durata: 5 zile

După o perioada de excese, ficatul este primul care are de suferit din cauza toxinelor. Ai putea incerca o cură de detoxifiere cu aloe pentru a favoriza refacerea ficatului.

Balonarea este o altă problemă apărută in urma meselor de sărbători. Ceaiul de roiniţă te ajută in acest caz.

Mâncarea consistentă, incarcată de E-uri, mediul inconjurător poluat, stilul de viaţă- toate acestea contribuie la acumularea toxinelor in organism.

Eliminarea substantelor toxice şi combaterea simpomelor unui organism incărcat de toxine se poate face cu ceai de roiniţă.

Infuzia se face din 20 de grame de vârfuri inflorite de roiniţă intr-un litru de apă clocotită. Se lasă 15 minute si apoi se strecoară. Se beau până la patru ceşti de ceai pe zi, intre mese.

Lasati un comentariu