Inscrieri online la programul START

• publicat la: 12 aprilie 2011
Inscrieri online la programul START

În data de 8 aprilie a.c. a fost publicată în Monitorul Oficial procedura de implementare a Programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare START, prin care (în etapa a II-a) se vor acorda finanţări cu fonduri nerambursabile, în condiţiile specifice programului, pentru cele mai bune planuri de afaceri redactate de potenţialii beneficiari.

Beneficiarii programului pot fi persoane fizice, cetăţeni români având minim studii medii definitivate, care nu au mai beneficiat de finanţare prin acest program (NU MAI EXISTĂ CRITERIUL VÂRSTEI MAXIME DE 40 DE ANI!!!) sau societăţi comerciale, microîntreprinderi nu mai vechi de 2 ani.

Pentru participarea în prima etapă a programului – cursurile de pregătire antreprenorială UNCTAD/EMPRETEC, începând de luni, 18 aprilie 2011 orele 10, vor deveni operaţionale înscrierile on-line, care vor fi active timp de 5 zile.

Prima etapă a programului constă în organizarea de workshop-uri (cursuri) de educaţie antreprenorială UNCTAD/EMPRETEC, pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor, pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale ale cursanţilor, în scopul dobândirii cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri). Workshopurile se vor desfăşura pe parcursul a 9 zile calendaristice în 8 locaţii (planificarea cursurilor – locaţiile şi perioadele de desfăşurare a cursurilor – sunt afişate pe site-ul www.aippimm.ro), iar costurile participării sunt de 1.000 lei/participant.

Absolvenţii workshopurilor de pregătire antreprenorială UNCTAD/EMPRETEC vor beneficia de 5 puncte la evaluarea planului de afaceri.

Înscrierea on-line se va face pe site-ul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM), la adresa www.aippimm.ro, prin accesarea link-ului de înscriere în programe (sau direct pe linkul: http://programenationale2011.aippimm.ro/), selectând programul START – Etapa I-a şi completând apoi formularul de înscriere on-line.

Criteriul de selecţie: ordinea înscrierii, pentru fiecare din cele 8 locaţii.

Documentaţia programelor poate fi descărcată de pe site-ul AIPPIMM, la adresa www.aippimm.ro, accesând Programul dorit.

Înscrierile în etapa a II-a vor avea loc la o dată care va fi anunţată ulterior, după desfăşurarea cursurilor.

În etapa a II-a se vor redacta planuri de afacere pentru activităţile care se doresc a fi demarate, care pot fi finanţate conform celor două scheme aprobate: cu credit bancar (70% nerambursabil, maxim 100.000 lei/beneficiar şi 30% credit, maxim 50.000 lei) sau fără credit (70% nerambursabil, maxim 100.000 lei/beneficiar şi minim 30% contribuţie proprie)

Criteriu de selecţie va fi  punctajul realizat la evaluarea planului de afacere.

redactia


Lasati un comentariu