Alegeri PD-L: Udrea, campioană şi Paleologu are funcţie.Boc,presedinte

• publicat la: 15 mai 2011
Alegeri PD-L: Udrea, campioană şi Paleologu are funcţie.Boc,presedinte

Iată numele celor 15 noi vicepreşedinţi ai PD-L aleşi duminică: Elena Udrea, George Scripcaru, Mircea Hava, Anca Boagiu, Teodor Paleologu, Sever Voinescu, Monica Macovei, Mihaela Popa, Romeo Raicu, Florin Popescu, Victor Tarhon, Dorin Florea, Gheorghe Stefan (Pinalti), Traian Igaş şi Mihai Stănişoară.

Elena Udrea a câştigat cele mai multe voturi dintre vicepreşedinti. Lideri importanti precum Raluca Turcan, Sulfina Barbu şi Mircea Toader au pierdut mandatul.

Anterior, Ioan Oltean a fost ales noul secretar general al PD-L, iar prim-vicepresedintii PD-L desemnati sunt Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde si Teodor Baconschi.

Delegatii PD-L de la Conventia Naţională au primit fluturaşi cu numele prim-vicepresedintilor şi ai vicepresedintilor care trebuie să iasă invingători. Lista de prim-vicelideri a fost confirmată la vot. Pe lista de vicepreşedinti aleşi se regăsesc 12 din numele de pe lista aşa-zis impusă.

Emil Boc susţine că nu e vorba despre impunerea unei opţiuni la vot, ci de incercări de lobby făcute de unii colegi.

Presa a speculat că Emil Boc şi Vasile Blaga s-ar fi intâlnit, duminică dimineata, cu preşedintele Traian Băsescu la Cotroceni pentru a discuta despre inlocuirea lui Boc de la sefia Guvernului. Sorin Frunzăverde, Ioan Oltean si Gheorghe Flutur au negat informatia. Apoi, insuşi premierul a infirmat zvonul.

Conform statutului PD-L, delegatii mai aleg duminică 3 secretari generali adjuncti si 14 secretari executivi.

– Presedintele CN al PSD, Adrian Năstase, scrie pe blog că reuniunea PD-L a consemnat „distrugerea totală a unui partid si transformarea sa intr-o gaşcă institutionalizată” si că „meciul a fost aranjat de la inceput, in cele mai mici detalii”.

– Unui delegat PD-L din Constanta i s-a facut rău. A avut o cădere de calciu, el ar avea probleme si cu inima. A ajuns ambulanta de la SMURD, iar medicii au decis ca democrat-liberalul să fie transportat la spital.

–         Teodor Paleologu, proaspăt ales vicepresedinte al PD-L, a declarat că apreciază drept o „breţă” alegerea sa in conducerea partidului, precizând că nu a avut sustinerea niciuneia dintre taberele majore si nu si-a propus de fapt să fie preşedinte al PD-L, deoarece functiile au o importanţă minoră.

– Raluca Turcan si-a retras candidatura la postul de secretar executiv in favoarea lui Ion Ariton.

– Salon auto de invidiat in parcarile de la Palatul Parlamentului in timpul alegerilor din PD-L. Evenimentul a fost un alt prilej pentru democrat-liberali sa-si afiseze limuzinele de zeci de mii de euro.

–         Usor deranjat de prezenta jurnalistilor, Boc i-a rugat sa fie atenti cu camerele sa nu loveasca oamenii.

– Vocile lui Sever Voinescu si Teodor Paleologu (alesi vicepresedinti) vor intari partidul, crede Emil Boc.

– Presedintele PD-L, Emil Boc, a infirmat faptul ca ar fi avut o intalnire in cursul zilei de duminica cu presedintele Traian Basescu.

– Elena Udrea exulta pe holuri: „Avem echipa, avem valoare!” si dansa vesela pe melodia trupei Queen „We are the campions”.

– In pauze democrat-liberalii se distreaza ca niste copii, aratand pozele din telefonul mobil.

–         Dintre cei 15 vicepresedinti, cele mai multe voturi le-au obtinut Elena Udrea si George Scripcaru de la Brasov (cate 1102 optiuni).

Urmeaza Mircea Hava (1077 voturi), Traian Igas (1071) si Gheorghe Stefan (Pinalti) – 1016 voturi, singurii care au peste 1.000 de optiuni.

Completeaza lista de vicepresedinti – Anca Boagiu (999 voturi), Dorin Florea (936 voturi), Sever Voinescu (927), Mihai Stanisoara (932), Monica Macovei (917), Mihaela Popa (906), Florin Popescu (891), Victor Tarhon (o surpriza – 818 voturi), Teodor Paleologu (793) si Romeo Raicu (790).

– Si Ioan Oltean, noul secretar general al PD-L, a exclus intalnirile intre liderii PD-L si presedintele Traian Basescu, vehiculate in presa.

„Va asigur ca sambata si duminica nu au avut loc intalniri intre liderii PD-L si presedintele Traian Basescu, pentru ca liderii nominalizati erau in prezenta altor lideri”, a declarat inlocuitorul lui Vasile Blaga in PD-L.

–         Daniel Funeriu, care nu mai candideaza la nici o functie in conducerea PD-L, desi initial intrase in cursa pentru un post de vicepresedinte, a declarat ca a fost o decizie personala.

„Daca sunt foarte multi candidati, exista riscul dispersiei voturilor. In ceea ce ma priveste a mai existat un element: m-am angajat pe calea depolitizarii invatamantului si, daca as fi mers pana la capat cu candidatura, exista o suspiciune. (…) Am ales sa imi asum rolul Educatiei in PD-L. Sunt atat de multe de facut in Ministerul Educatiei, ca poate o implicare politica ar fi putut sa deturneze de la acestea”, a declarat Funeriu la Realitatea Tv.

Delegatii PD-L de la Conventia Nationala au primit fluturasi cu numele prim-vicepresedintilor si ai vicepresedintilor care trebuie sa iasa invingatori, dezvaluie Antena3. Deocamdata, lista de prim-vicelideri a fost confirmata la vot.

–         „Sunt Elena Udrea si candidez pentru functia de vicepresedinte”, a rostit ministrul Turismului, amintind in gluma ca sambata i s-a cerut buletinul si noroc cu presa ca a garantat cine este.

Ca de obicei, ministrul nu a uitat sa atace putin si presa. „Nu ducem o lupta doar cu Opozitia, ar fi simplu sa fie asa, la ce Opozitie slaba avem. Avem o lupta grea cu teleopozitia, dar si pe aceasta am dovedit-o”, a adaugat Udrea, mentionand bataliile electorale castigate de PD-L in 2008 si 2009.

Raluca Turcan a invatat un lucru in PD-L ca „PD-L nu fuge si nu se ascunde la greu”. „Avem o singura solutie – unitatea partidului”, a adaugat sotia purtatorului de cuvant al Presedintiei de la tribuna.

–         Teodor Paleologu a pierdut postul de prim-vicepresedinte. Cei alesi sunt Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzaverde si Theodor Baconschi, potrivit unor surse din PD-L citate de Realitatea TV.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu