CT Iuliu Maniu in sărbătoare

• publicat la: 21 mai 2011
CT Iuliu Maniu in sărbătoare

Ziua Porţilor Deschise de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu a avut loc ieri, 20 mai, incepând cu orele 9,00 dimineaţa.Liceul a imbrăcat straie de sărbătoare pentru ca la ora fixată să poată să-şi  primescă oaspeţii.O organizare demnă de remarcat a facilitat vizitatorilor  o  luare de contact cu realităţile liceului,într-un timp relativ scurt. Fiecare clasă,alături de dirigintele ei,a pregătit un program aparte pentru cei curioşi să le calce pragul.

Am vizitat mai multe clase, însoţiţi de un ghid profesionist ( în persoana psihologului Dana Pridea) , între care şi laboratorul de fizică ,unde prof.Nicolcescu Magda le demonstrează elevilor  cum  foarte multe fenomene ale naturii şi lucruri care au legătură cu viaţa de zi cu zi capătă o explicaţie logică datorită fizicii. „Pentru tot ceea ce ne înconjoară, este de vină fizica .Gravitaţia, curentul electric, mişcarea sau  lumina, toate sunt explicate pe îndelete cu ajutorul acestei ştiinţe“ precizeză doamna profesoară.

Una din clasele de alimentaţie publică, sub indrumarea prof.Aurelia Naghiu, a pregătit mici gustări dulci pentru cei cărora incearcă să  le explice despre  avantajele alegerii unei astfel de meserii.

In laboratorul de cofetărie-patiserie  al şcolii, tinere talente pregătesc un tort uriaş pentru petrecerea care va incheia această zi.

Activitate intensă şi în clasa prof.Eli Georgescu,care a pregătit un frumos şi util proiect in ce priveşte organizarea de evenimente. Elevii au fost încurajaţi să realizeze diferite decoraţiuni pentru evenimete festive,iar ei au optat pentru cel mai frumos eveniment din viata fiecăruia-  nunta. Si ca totul să fie mai veridic,au fost  prezenti şi …o pereche de miri.

Periplul a continuat  in clasa prof.Coşarcă Elena,una din principalele organizatoare ale acestei ediţii a Zilei liceului şi care a pregătit cu elevele clasei sale o paradă a modei din materiale reciclabile.

Imaginaţia tinerelor nu a avut limite,imaginile exprimând mai mult poate decât  o pot face cuvintele.

Intr-o altă clasă, a prof.Andrada Lupsa, muzica şi voia bună au fost la cote maxime, tema aleasă fiind muzica anilor 80.Vizitatorii din clasele a opta ,au fost atraşi  de buna dispoziţie emanată de mai marii lor viitori colegi,zăbovind minute bune în această clasă.

Au mai avut iniţiative interesante elevii din clasa prof.Marius Rusu,cu prezentări  ale oraşului nostru, expoziţia culinară a clasei prof.Sabina Voinescu sau  clasa prof.Emilian Fogas,care a făcut o scurtă prezentare a desfăşurării activităţii intr-o societate,bineînţeles cu elevii în rolurile principale.

Clasa prof.Tomai Viorica a prezentat organizat un atractiv concurs  de degustări alături de prezentarea unor meniuri tradiţionale din diferite ţări.

In incinta instituţiei de învăţământ s-au mai desfăşurat concursuri sportive( tenis de masă,skandenberg) ,sau un minicampionat de Counter Strike.

Un ingenios atelier de manichiură şi cosmetică a fost prezentat de clasa prof.Fazekas Elisabeta.

În această zi,elevii claselor a opta din oraş dar şi din comunele învecinate au fost prezenţi într-un tur al liceului ,luând la cunoştinţă de oferta educaţională propusă de gazde pentru anul şcolar viitor.

Momentul cel mai asteptat şi mai savurat a fost totuşi spectacolul pregătit de către elevii liceului,ce s-a desfăşurat în sala festivă.

In deschidere, directorul Adrian Mikovschi a făcut o succintă prezentare a evenimentului aflat  la cea de-a XIV-a ediţie,urmând apoi ca cele două prezentatoare,Dobra Alina şi Mariana Lungu să introducă în scenă,rând pe rând,tinerii protagonişti.

Au impresionat momentele artistice susţinute de Oneţ Bianca( o voce de care cu siguranţă vom mai auzi) ,trupele de teatru ale elevilor cât şi trupele de dans sau Cyntia Voinescu.

Atmosfera s-a încins la  prezentarea momentului folcloric, când,datorită cântecelor inspirat alese,spectatorii s-au încins şi ei la o horă în a doua parte a sălii festive.

Direcţiunea colegiului a premiat la final clasele care au întrunit cele mai multe sufragii pentru temele alese şi punerea lor în practică la nivel de clasă.

Locul intâi a fost câştigat detaşat de clasa prof.Coşarcă Elena, cea care a realizat ţinute din materilale reciclabile, urmând ca premiul să reprezinte şi un sprijin financiar pentru efortul depus.

Pe următoarele locuri s-au situat  elevii cl.XII.C,prof.Eli Georgescu ,cu decoraţiuni -evenimente,

urmată de cl XIII.F,cu Expoziţie prăjituri-cofetărie,de cl IX.C,cu tema Pe ritmul anilor  80 şi cl  XII.F,care a realizat Tortul  Colegiului Iuliu Maniu.

Lasati un comentariu